Cupspelet är inte intressant i nuvarande form. Kvalspel för Super-1 och Basket-1 borde vara steg 1 på herrsidan och mellan Ettan och div 2 på damsidan

Lördag 14 september, 2019

A3 spelar i morgon borta i Cupen mot ett B-lag från Uppsala. Det blir givetvis en enkel seger. Det bästa med matchen är väl att de unga spelarna kan få känna på div 1 motstånd och rejält med speltid.

Uppsala kommer att kämpa hårt och hänga med ett tag men allt eftersom kommer A3 att glida ifrån och vinna. Om det blir med 1 eller 50 poäng spelar ingen roll.

Egentligen hade det varit roligare med ett handikappsystem som SBBF hade i Cupen på 70 talet. Ett lag från div 1 hade 25 poäng upp på tavlan när matcherna startade. Det innebar att de högre rankade lagen fick jobba hårt för att vinna matcherna.

Jag spelade i div 2 med IF Polcirkeln 1968 och mötte Allsvenska KFUM Uppsala på bortaplan i Cupen. När matchen startade hade vi 50 poäng och Uppsala 0. Vi spelade jämnt med dem i 12 minuter men sedan orkade vi inte. Uppsala spelade press över hela plan resten av matchen och lyckades komma ifatt och vinna med några få poäng. Jag tror inte att jag bidrog med poäng i den matchen men minns att det var kul även om vi förlorade.

A3 matchen blir ingen riktig värdemätare på vad de nya spelarna har att komma med. Jag har sett Radocaj i flera matcher med Serbien så hon blir bra om hon bara får lite frihet då levererar hon som förr. Brown verkar vara lättare i kroppen och i bra form. Drummers kapacitet däremot är jag lite tveksam till. Hon har inte imponerat på mig på träningarna. Hon är en atlet men hon tar inte i och det är inte bra tycker jag. UCLA spelare brukar kunna vara lite bekväma har jag hört. Vet inte om det stämmer.

Träningarna i veckan som jag har besökt och som assisterande coach Haskell har hållit i har varit bra men jag tycker att spelarna går på i för mycket mellanmjölkstempo. Jag tror inte att amerikanen Haskell har lust att höja rösten. Han förväntar sig att alla skall vara professionella men så är det inte.

Jag tycker att det är samma tendens när Enjebo håller i träningarna. Det är för mycket talk and walk och för lite speed and intensity. Det är dålig fart på passandet av bollen, långsamma flyttningar vilket innebär alltför stillastående spel och ganska lättförsvarat. Väldigt statiskt pga nötningen av spel. Jag tror att A3 skulle lyfta med lite friare spel men vem bryr sig vad jag tycker.

Annat var det när Ruzic höll i träningarna. Varje moment måste då genomföras med koncentration och intensitet. Laget har aldrig varit så vältränat som när hon hade laget. Jag var från början kritisk till hennes krav och diciplin men jag såg redan efter två månader vilken effekt det blev av hennes sätt att jobba med laget men hon fick gå pga att några av spelarna fick styra skutan.

BSKT åker i morgon upp till Luleå för cupmatch mot Steelers. Det blir samma matchbild som jag beskrev ovan.

95 – 88 efter två förlängningar och till min stora glädje till Spaniens fördel. Det var en kul och spännande match som jag tycker spanjorerna vann välförtjänt. De 39 poängen som Rubio och Llull gjorde vara mer avgörande än Gasols 33. Det var nära att vågskålen vägde över till Aussies pga ett antal lite väl märkliga domslut.

USA mot Serbien i torsdags var en pinsam historia. Serbiens ledning efter den första perioden var så stor så att matchen borde ha varit över men icke. Trots inte särskilt bra spel kom USA tillbaka och var så när att vinna matchen på slutet. Jag är säker på att det kommer att bli tuffa utvärderingar inom båda dessa lagen efter VM och huvud kommer att få rulla.

Jag skrev i förrgår att Argentina har ett otroligt lag med Campazzo, Vildoza, Laprovittola, Deck och Garina som toppspelare i Euroleague och som grädde på moset superman Scola. Om de får till det till 100% då vinner de ganska lätt och så blev det.

Finalen blir en fight men jag tror att Spaniens guards återigen kan väga tyngst. Campazzo i Argentina spelar till vardags i Real Madrid alltså samma lag som Llull. Antagligen känner han till Llulls få svagheter och det kan bli avgörande till Argentinas fördel.

Det är inte så konstigt att Real Madrid har varit bäst i Europa de senaste åren. Llull och Fernandez spelar där liksom Campazzo och Deck. De tre förstnämnda är ofta starters i Real med Randolph och en inte helt obekant kille som är svensk och heter Taylor. Fattar du hur bra Taylor är ?

Efter att jag skrev om de interna problemen i damlandslaget så har det varit tyst. Inte en enda reaktion från något håll. Det är ovanligt och en tydlig signal om att jag trampade på en väldigt öm tå.

Ha en fortsatt trevlig helg