Viva Espana och Svenska Cupen suger och kostar för vissa lag

Måndag 16 september, 2019


Guardsidan (46p) var helt avgörande och Spanien fick en enkel resa till guldet. Argentinas ålderman Scola såg för första gången under VM gammal ut. Spanien dominerar nu i Europa både på herr och damsidan och dessutom på de flesta nivåerna även på ungdomssidan. Dessutom bäst i världen bland herrarna. Inte ens USA med sina bästa får en lätt match mot Spanien. Vid OS i Tokyo nästa år får vi se hur USA reagerar på 7:e platsen i årets VM.

Det blev som väntat en enkel resa för BSKT borta mot Steelers och heller ingen värdemätare för de nya utländska spelarna i BSKT som var med. De får visa vad de går för kommande helg i stället först mot stentuffa finnar på lördag kl 16.00 då BSKT möter Pyrintö och sedan på söndag då det blir Jämtland i Svenska Cupen kl 15.00.

Anfallsspelet var långsamt pga joggande BSKT spelare mot ett zaggande Steelers. Det tar en väldig tid innan man springer igenom sina bågar i de spel som man vill spela. Screen sättningen är svag men det kanske är meningen att det skall spelas så vad vet jag. Detta var en match som inte gav någonting alls mer än en bra träningsmatch för Steelers.

Både Odomes och Lawson var rätt slappa i försvar och bolltittande. I anfall ganska passiva pga motståndet. De dominerade inte ens returtagningen som de lätt borde kunna göra i en sån här match om man bara vill. De såg kanske redan på uppvärmningen att det var ”ett pojklag” som de skulle ställas emot och hade svårt att tända till ordentligt. Jag har en viss förståelse för det men bara en viss.

Jag reagerar lite över att trots att laget snabbt tog en 20 poängs ledning så fick inte Lindblom några minuter i första halvlek. 27 – 61 i paus borde innebära att han spelar minst 10 minuter i andra halvlek och så blev det. När skall han annars få minuter om han inte får det i sådana här matcher.

”Mina ögon” som var på plats och såg A3 matchen i Uppsala rapporterade att matchen blev en kopia av BSKT:s i Luleå. Ett flicklag mot ”ärrade proffs”. Trots att motståndet var svagt så jobbade spelarna på bra och tog massor av steals och hade få bortkastade bollar. De nya unga spelarna fick rejält med speltid så det var nyttigt för dem att få spela mot div ett motstånd. Jag gläds speciellt över Matilda Sandberg som jag har tränat i fem år. Drummer som jag kritiserade senast dominerade och var bra men hur blir det i BLD. Brown och Radocaj hade lekstuga.

Har Visby damerna missat i rekryteringen återigen ? Storstryk hemma mot Wetterbygden var knappast vad de hade räknat med.

Östersunds damer förlorade mot Blackeberg så det blir en resa till Stockholm kommande helg för A3. Verkar som att Östersunds nya amerikanska Stewart är en rejäl miss. Tio returer är bra men poänggörandet (bara 4) måste finnas där automatiskt på den här nivån annars håller det inte.

Är det så att de som sitter i ledningen inom svensk basket inte förstår hur stor skillnaden är mellan SBL och superettan/basketettan ? Finns det verkligen någon som trodde att det skulle kunna bli jämna matcher och någon skräll när ligalag möter ettan. Svenska Cupen i nuvarande form är inget annat än helt fel. På 70-talet var man smartare. Det spelades först ett kval mellan div 2 lagen. De som gick vidare fick möta div 1 lag och om man lyckades vinna med dåvarande handikappsystem då fick man en match mot ett ligalag. En kul grej då men troligtvis ett orealistiskt jippo idag.

Godmiddag