Well faktorn och kristallsjuka

Torsdag 12 september, 2019

HOOPS tippade det mesta rätt inför VM men serberna svek eller jag säger Djordjevic svek eftersom han inte matchade HELA sitt lag under VM. Han har ett komplett lag med ett par spelare av kvalitet i varje position men han matchade Bogdanovic, Bjelica, Jokic för mycket så de blev slitna och orkade inte göra jobbet fullt ut.

Men vad gör det för jag gillar verkligen spansk basket och i morgon klockan 10.00 då blir det intressant att se om Spanien kan klara av smarta Australien också. Jag tror att den spanska guardsidan återigen kan bli den som avgör med Llull, Rubio och Fernandez. Llull kunde ta det ganska lungt mot Polen och Scariolo kunde matcha hela laget. Spanien kommer att spela snabb basket och det gillar inte Australien. Australien är mer rutinerat än Spanien och det väger tungt i sådana här sammanhang. Svårtippat men jag säger Spanien.

Argentina mot Frankrike klockan 14.00 är lika svårtippad men här säger jag Frankrike pga deras bredd och deras ungdom. Argentina har ett otroligt lag med Campazzo, Vildoza, Laprovittola, Deck och Garina som toppspelare i Euroleague och som grädde på moset superman Scola. Om de får till det till 100% då vinner de ganska lätt.

Idag spelar USA mot Serbien. Det kunde ha varit en VM final men blir i stället en ointressant placeringsmatch som jag kanske tittar på i efterhand. Det om något säger väl hur basketen har utvecklats runt om i världen. Nästa OS får utvisa om USA fortfarande håller positionen som världens bästa eller om de är passerade. Detta VM förtäljer inte detta eftersom USA kom med ett B-lag.

Ser i lokaltidningen att BSKT avvaktar med den sista pusselbiten satsar på att ge Cole Welle den chans som jag skrev om härom dagen. Jag har kanske lite fingertoppskänsla fortfarande. Han är en habil spelare.

Läser att Lawrence har en släng av kristallsjukan. Eftersom jag själv har råkat ut för den för fem år sedan och fortfarande har känningar av den så vet jag vilka problem den ställer till med och jag hoppas att hennes problem är av snabbt övergående natur.

Ser också i tidningen att Enjebo väljer älgjakten före att coacha laget på söndag. Han får givetvis göra som han vill men jag vet att man alltid riskerar lite respekt och att spelarna kan bli lite bekväma om man inte är med laget till 100%.

God middag