Äntligen 1/4 finaler – 300.000 vardera till BC Luleå och Luleå BBK

Tisdag 10 september, 2019

Kvartsfinalstart idag med Argentina – Serbien. Jag har ju tippat Serbien i final och kanske som vinnare så jag måste stå fast vid det men Argentina har glidit lite ”under radarn” som en del brukar uttrycka sig så man vet aldrig vad de kan prestera. Campazzo och Scola (39 år) är en mardröm för Serbien.

USA – Frankrike skulle normalt vara en given USA seger men inte den här gången. Jag tror att Frankrike har stor chans till seger i den matchen. Historiens vingslag talar om att USA faktiskt bara har vunnit VM 5 av 17 gånger. Det är OS som USA alltid satsar på.

Jag är helt övertygad om att Spanien slår ut Polen och lika säker är jag på att Australien slår ut Tjeckerna.

Pratade med Gustavsson idag och han verkar väldigt nöjd med sin BSKT grupp och det som laget presterade i Finland. Helt klart är att man ligger ganska långt fram i förberedelserna.

På söndag spelar BSKT borta mot Luleå Steelers i Svenska Cupen och det skall givetvis bli en seger och match hemma den 22 september mot Jämtland i Cupen.

300 000 kr vardera till de fyra elitlagen i Luleå Kommun klubbades i går och då gäller det från kommunens näringslivspott och inte från de kommunala bolagen. Även på det här området ligger Luleå tre gånger högre än vad Umeå Kommun ger elitlagen.

Motivet är givetvis att det bara finns en pott och att det finns många fler elitlag i Umeå. Umeå kommun delar enligt uppgift ut stora bidrag bidrag till Allsvenska lag och div ett lag som inte tillhör landets högsta elit typ B-löven, UFC och UIK m.fl . Det gör man inte i Luleå Kommun.

Vad tycker du är det rätta ? Att dela ut lite till alla eller att verkligen satsa på stadens elitlag.

Min åsikt är klar. En rejäl satsning på stadens elitlag är den bästa PR som ett stad kan få och dessutom väldigt billig PR om lagen är framgångsrika i sina respektive serier.

Bredden klarar sig om föräldrarna tar sitt ansvar för de ideella ledarinsatserna. De måste finansiera verksamheten som deras telningar deltar i. Det tycker jag är självklart men numera verkar det som att många föräldrar anser att det är föreningens styrelse som skall fixa in pengarna även i bredd föreningar för att finansiera verksamheten.

Om bredd föreningar satsar på att tävla på högsta eller näst högsta nivån då måste styrelserna ta ansvaret för det och fixa fram pengarna.

God middag