Lovande BSKT start-Radocaj till A3

Fredag 30 augusti, 2019

Jag såg i nsd.se att Nordström hade landat i Luleå. Vet inte om det är bildvinklarna som ljuger eller vad det är men Upshur såg rund och tung ut när han fotades på flygplatsen och detsamma gäller Nordström.

BSKT spelade mot Karhu Basket från Kauhajoki i Finland på onsdag (förlust 82-78) och på torsdag (förlust 83 – 81). Resultaten låter bra med tanke på att Karhu Basket skall spela Champions League den 17 september så de borde ligga ganska långt fram i förberedelserna.

Tänk att denna lilla finska ort som inte är större än Sävar (13000) har vunnit det finska mästerskapet de senaste två åren. De har över 100 bra sponsorer bakom sig så att de kan hålla en slagkraftig spelartrupp. Ett svenskt företag Älvsbyhus är en av deras största sponsorer. Jag tror inte att de sponsrar basket i Umeå men så klart Luleå.

Jag har sett offensiva glimtar från de första matcherna men det är som att titta på highlight filmer som agenterna skickar. Det säger nästan ingenting mer än möjligtvis att jag ser tendenser till snabbare spel och lite presspel och det älskar jag. Jag väntar till att jag får se laget live innan jag kommer med min slutanalys av spelarna men med tanke på att Nilsson saknas och ytterligare en amerikan så ser det lovande ut.

Jag har tittat på film och läst in mig lite på Tamara Radocaj som kommer till A3. Hon verkar vara en stabil spelare med runt 20 minuter per match i polska ligan och EuroCup i fjol med runt 3 assist per match. I A3 borde det bli 5-6 assists per match eftersom motståndet inte är på samma höga nivå.

Igår var Brown tillbaka så på måndag kan laget börja jobba med fem mot fem när Radocaj är på plats.

Jag hoppas att Enjebo satsar på att använda Brown som en scorer i år nu när han har en ren pg i Radocaj. Brown har kapacitet att ligga på 20+ i varje match bara hon får den rollen och det behövs i år när Mershon inte är med.

Pratade med Enjebo och han menade att Pelanders skada trots allt var godartad. Hon missar Luleåmatchen men att hon troligtvis är tillbaka innan EuroCup starten den 17 oktober och att han avvaktar med att ersätta henne.

Jag tror att de snart inser att de måste agera. 3 oktober Luleå hemma, 12 oktober Alvik borta är nog matcher som Enjebo vill vinna. Resultaten kan påverka slutställningen i tabellen.

Det är fortfarande massor av riktigt bra spelare tillgängliga på marknaden både på herr och damsidan men tyvärr så kostar de bästa av dem alldeles för mycket även för A3. Hittade två som jag tycker är bra och som inte kostar skjortan och det är Brumermane, 192 cm, 33 år från Lettland i fjol i TTT Riga och den lite dyrare Linskens , 193 cm, 23 år från Belgien, men man får gärna signa Gruda från Frankrike som fortfarande inte har signat. Troligtvis i mångmiljonklassen därav inget kontrakt ännu.

Trevlig Helg