Väntad satsning i A3

Torsdag 29 augusti, 2019

A3 förstärker med en guard och det var väntat. Jag satte nästan morgonkaffet i fel strupe när jag såg bilden. Först trodde jag att det vara Ana Dabovic, som hade skrivit på eftersom bilden i VK föreställde henne, men det visade sig att det var fel bild.

Jag har skrivit ett flertal gånger redan innan Pelander blev skadad att A3 måste förstärka på guardsidan efter att ha tappat Mershon. Serbiskan Tamara Radocaj var bra för fem år sedan då UD mötte Györ från Ungern i EuroCup. Det återstår att se vad hon har att komma med fem år efteråt. Eftersom hon platsade i Artego Bydgoszcz i fjol så borde hon räcka långt. Nu väntar jag bara på besked vem det blir som ersätter Pelander. Eftersom icke EU spelarkvoten är fylld så blir det en till EU spelare.

BSKT hade löptest i söndags och alla utom en klarade tidsgränsen för den löpning som krävdes. Tyvärr måste jag säga att jag tycker att det nog inte berodde på spelarnas fina fysiska status utan på att tidsgränserna är för generösa.

Jag undrar hur många av elitspelarna som klarar av att springa 3000 meter friidrottsbana under 12 minuter. Jag tycker att det borde vara ett rimligt krav på alla elitspelare i basket. De korta spelarna måste klara det på mellan 10.30 – 11.00 minuter och de långa med tyngre löpsteg under 12 minuter.

Jämtland basket har bra försäljning på säsongskorten och jag antar att även BC Luleå har det.

De har lite annat att erbjuda sin publik och sponsorer än bara basket.

Jag undrar om det är någon som har köpt ett säsongskort till BSKT:s matcher redan nu ? Jag vet att åtminstone en som jag känner har försökt att köpa på A3:s hemsida med det gick inte.

Det är för tragiskt att intresset är så dåligt så att inte en enda av alla BSKT:s och A3:s trettiofem (35) hemmamatcher i fjol kunde fylla alla stolarna i hallen (1200 st).

Föreningarna som nyttjar baskethallen behöver få lite draghjälp för att kunna locka mer publik och det får man om man kan erbjuda företagen ett event. Det går inte som förutsättningarna är idag. Jag tror inte att det någonsin kommer att tillåtas att det byggs en restaurang i det gamla ganska fina kulturhuset Sporthallen eller Umeå Energi Arena vatten som den för närvarande kallas.

Om det mot förmodan byggs en restaurang då måst ju kommunen bevilja alkoholtillstånd och det verkar vara avskräckande. Jag har en känsla av att det är anledningen till att ärendet förhalas i långbänk år efter år samtidigt som pamparna kan äta gott och dricka pilsner i hockeyarenan, som inte ägs av kommunen.

Gammlia Idrottscenter är ett ”lapptäcke” av dåligt genomtänkta lösningar av idrottsarenor som jag tror borde få stå kvar orörda och outbyggda som kulturminnen.

Kommunen måste snarast satsa på en rejäl evenemangsarena med plats för minst 6000 sittande och praktiska lösningar för att snabbt kunna ställa om mellan olika sporter och evenemang. Umeå gick återigen miste om att får arrangera en Mello omgång och det beror helt enkelt på att vi saknar en vettig arena.

Jag brukar skriva om att jag tycker att det går för långt med bevakningen av hockey och fotboll. Två helsidor i princip varje dag om B-löven och nu inför seriestarten går det hela bananas.

Förväntningarna är gigantiska på laget nu när de har Kenttä som sportchef men det är inte han som spelar och det är inte han som tränar laget så det är bara för spelarna och coach att börja leverera.

Jag fick en kommentar från sportchefen på vk förra veckan som jag inte glömmer. ”- Basketen vill inte veta hur många (få) klick ni får”. En korrekt översättning är INGEN LÄSER DET VI SKRIVER OM BASKET.

Konsekvensen verkar vara att man heller inte skriver mer än en ”matsedel” om basketboll som idag trots att BSKT matchade jämnt med de finska mästarna. Tror du att det hade varit en matsedel om B-löven om de hade spelat jämnt mot t ex Frölunda eller om UFC hade spelat mot Djurgården.

Jag skulle vilja få reda på fakta. Hur många läste varje artikel i t ex gårdagens eller dagens sportsidor ? Jag hade i alla fall 498 besök som läste gårdagens HOOPS.

Ha det gott