Måndag 29 juli, 2019

+32 är för mycket för mig

Det verkar som att den tropiska hettan ger med sig och det tackar jag för eftersom min kropp aldrig har mått bra av sådan väderlek. Tre veckor kvar till skolstart vilket även innebär jobbstart och återträff med trevliga kollegor och alla trevliga ungdomar på Minervaskolan. Jag ser fram emot de kommande träningarna som vi tränare kallar för lektioner.

Var in på Djurgården Baskets hemsida och noterade då att deras seriepremiär är lagd samma dag som BLH har presskonferens inför ligastarten och inte nog med det. DIF har lagt starten i Kungliga Tennishallen och har byggt upp ett jippo runt det hela. Smart och snyggt jobbat.

Utbudet består bl a av en FANS Biljett för 199 kr i vilken det ingår en hamburgare, öl/läsk och matchbiljett. Vanlig entré är 60 kr resp. 100 kr på kortsida och hörn. Om man vill sitta på golvet och få hamburgare och dryck då kostar det 500 kr. VIP måltid och coach snack kostar 1000 kr. Bra jobbat säger jag en gång till. Jag hoppas de lyckas med allt och att det blir fullsatt.

BSKT borde kunna erbjuda samma deal 199 kr (hamburgare, öl/läsk och entré) till alla som kommer direkt från jobbet till matcherna i BLH. 15 st av hemmamatcherna startar 18:34 i år och det måste utnyttjas att folk kommer hungriga till matchen.

Kanske tycker man att det är för besvärligt att grilla själv men då kan man köpa in ett par hundra färdiggrillade hamburgare som levereras varma en timme före matchen. Brödet och övriga ingredienser köper man hos Willys till låt pris. En salladsbuffe är enkel att ordna för dem som vill ha det i stället. Om man inte har ideell personal då får man lov att betala för att kunna serva sin publik.

För några år sedan skrev jag i HOOPS att UD borde värva Matilda Claesson som då spelade i Norrköping. En stentuff skicklig försvarsspelare med både passningsförmåga och bra skott. Jag tror inte att man i UD förstod hennes potential. Efter succé i Tyskland går hon till de tyska mästarna.

All Star matchen i USA avgjordes i helgen i Las Vegas och MVP blev Wheeler pga sitt tre poäng skytte men vem i WNBA kan inte skjuta 3 poängare ? Griner var givetvis given som MVP eftersom hon levererade hela tre (3) dunkar i jippomatchen.

Jag har idag lovat BSKT att hjälpa till med lite synpunkter på några spelare. Det innebär att jag inte kan kommentera eller filosofera om BSKT:s värvningar på samma sätt från och med nu. Däremot kan jag fortsätta att ha synpunkter på matcharrangemang och organisationen som måste slipas rejält inför seriestarten. BLH som produkt är riktigt bra. Jag tror personligen att alla brister runt och i samband med matcherna är anledning till att publiken inte kommer. U

U 18 EM för pojkar startade på fredag. I A gruppen finns det 16 länder bl a Finland. B gruppen har i år 24 länder däribland Sverige. Det säger en del om att vi har mycket att jobba med för att bli en av de etablerade (10-12) nationerna i Europa.

Starten gick bra med två vinster mot Österrike och Kosovo men direkt när det blir lite taktiskt motstånd som mot Portugal så blev det problem men till slut gick det vägen i alla fall. Sverige kunde spela hyfsat mot zonförsvar. Vi har flera bra skyttar i U 18 laget och de fick då och då lägen pga de screens som sattes ”på toppen”. Sverige har en fd bra pointguard Michel Bree, som coach och det syns på spelet, som är lite mer strukturerat och inte så mycket hawaii, men det finns några spelare som för ofta kör sitt eget race och då går det lite snett.

Helgens skräll var att Great Britain besegrade Serbien.

Nyligen slutfördes pojkarnas U 20 EM och även där spelade vi i B gruppen och det blev ingen uppflyttning till A gruppen vilket måste ha varit en stor besvikelse med tanke på ”det laget” som så många tyckte var så fantastiskt.

I U 19 VM spelade Australien mycket zonförsvar mot USA eftersom USA inte hade visat särskilt bra skytte under gruppspelet. Varför satsa på treor om man har all power inside tänkte nog USA. Nu visade det sig att USA även kunde skjuta och satte sju treor i finalen. Det som överraskade var att även USA spelade en hel del zon troligtvis pga att man spelade med bara 5-6 spelare stora delar av matchen. Australien ledde och såg ut att vinna men USA lyckades med en snygg inkast variant som gav förlängning och som så många ggr förr så vann det laget som lyckas få förlängning. 74 – 70 till USA. Blommor till Australien som spelade väldigt taktisk bra.

Jag såg ett par herrar U 18 matcher i helgen som dömdes av Davor Gudelj. Han dömde ungefär som vanligt. Att döma av de U 20, U 19 och U 18 matcher jag har sett i sommar så har FIBA höjt toleransen för kroppskontakt ute på banan. Så länge som man rör på fötterna och har armarna uppe i luften eller intill sin egen kropp så är ganska mycket tillåtet. Den s.k cylindern verkar inte längre vara fredad. Inside går det inte att hålla i eller knuffa en spelare som får en passning eller har bollen, då blir det ofta foul. Till helgen startar U 20 för damer. Det blir intressant att se om tendensen håller i sig.

Ha det