I Bondepraktikan står det

”Är Jakob (25 juli) varm och klar blir julen kall. Regn idag bådar långvarigt regn. På Jakob dagen skall man sopa rent i sängar och fållbänkar”.

Ur led är tiden. Fruntimmersveckan 19 – 25 juli brukar enligt bondepraktikan vanligtvis vara regnig men inte i fjol och inte i år. Det är klimatet som har påverkats så mycket och inte bara tillfälligheter ? Tiden har sin gilla gång och jag är tveksam om vi kan göra något betydande åt den.

BSKT har kontrakterat Adam Presutti, 188 cm EU guard. För några veckor sedan fick jag se filmerna men de kunde inte övertyga mig. Hoppas att jag har fel och att det är åtminstone ”En ½ Krayem”.

Jag hörde ett samtal för ett par veckor sedan och snappade upp att A3 har klart med assisterande coach och det blir inte Blomqvist och inte heller Mershon som jag filosoferade om tidigare. Det blir en person som jag tror blir en riktigt bra lösning eftersom hen var en bra spelare som pointguard. Hen kan väldigt mycket basket pga sin bakgrund och jag tror att hen kan bli till stor hjälp för Enjebo och spelarna. Jag väljer att inte släppa namnet eftersom A3 har valt att hålla det internt och eftersom jag känner personen.

Utvärderingen efter damernas basket EM skapar turbulens. Det blir intressant att se hur landslagsledningen kommer att tackla de sedan tidigare kända interna stridigheterna som inte har lagt sig.

Hur tänker man i Alvik nu när A3, Luleå, Telge och även Norrköping bygger starkare och starkare. Visby lär komma med fem utländska spelare igen och vill vara med. Wettarna lurar i vassen och Fredrikssons Högsbo vill inte ligga i botten av tabellen efter årets finalplats. Jag tror inte att Alvik nöjer sig med det man har i McCarville, Ljunggren, Juhlin plus ungdomarna nu när Stålvant och Zanoni har slutat. Det finns mycket som tyder på att det kommande årets BLD kommer att bli intressant.

Många klagar på att man endast spelar en dubbelserie med 20 matcher i grundserien i BLD. Men det är helt rätt med tanke på att max femtio (50) av 150 spelare är helproffs. Lagen är långt ifrån helt professionella.

Det är bra att lagen får rejält med tid till träning och förberedelser inför varje match. De flesta matcherna spelas på helger. Jag anser att en spelare blir bättre av att träna mycket inte av att spela mycket men förutsättningen för att bli riktigt bra är att man tränar på rätt saker. Man kan även bli bra av att bara helt enkelt träna mycket.

Borås fick turkiska Pinar Karsiyaka i Eurocup. Jag såg flera av turkarnas matcher i fjol. De är mycket svårslagna och särskilt på hemmaplan inför sin stora fanatiska gapiga publik. Kul att Borås testar internationellt igen men det blir tufft. Coach Svensson haussar upp turkarna lite kraftigare än nödvändigt för att överskugga ev förluster men det behöver han inte göra. Är man lite insatt så vet man hur bra dom är.

Är det någon av er som tittar på Tour de France ? Det gör jag och jag gillar verkligen att se detta kraftprov. Jag anser att det måste vara en av världens tuffaste tävlingar med urgamla traditioner men också extremt macho. Det skulle vara klädsamt för Frankrike att erbjuda alla befintliga professionella damer möjligheten till ett Tour de Femelle. Det ligger i tiden att även en så traditionell tävling tänker om. Wimbledon Tennisen har tänkt om. Dags för fler traditionella tävlingar att göra det.

Ha det gott