Onsdag 10 juli, 2019 kl 11:37

BSKT trodde att det var klart med U 20 landslagsmannen Gustav Moberg (sorry för felskrivningen) som var i Umeå på provspel. Jobb och lägenhet var fixad och killen hade muntligt tackat ja men då kom Norrköping in i bilden och han skrev på för dem i stället. Ett muntligt ja håller inte så det är inte så mycket att säga om att han byter fot. Det som stinker det är att Norrköpings nya coach är den han just nu har på träningarna med U 20 landslaget. Snacka om att sitta i bra förhandlingsposition eller säg beroendeställning.

Det har varit tyst runt A3 Basket en längre tid den här våren och sommaren och är det fortfarande trots att laget har gjort sig av med sina skulder till skattemyndigheten. Jag kan tycka att nu finns läge för att förstärka laget om de tänker ta upp kampen med Luleå om ett nytt guld.

Jag får en känsla av att ledningen i A3 blev nöjda när de äntligen efter fyra silver lyckades vinna guldet i våras. A3 truppen idag består av 1-2:orna Brown, Elvbo, Dellbro och 3:orna Lawrence, Ivezic, Hansson, Edholm, 4-5:orna Pelander & Drummer dessutom Sandberg från div 2 laget. En startuppställning med Brown, Lawrence, Ivezic, Drummer och Pelander är helt ok om de kan och skall spela mycket med bara få minuter för övriga spelare. Jag nämnde förresten inte Modig tidigare och det beror på att det brukar ta ett bra tag att komma tillbaka till samma nivå som man hade efter så lång rehab. Modig har i princip rehabiliterat i två säsonger.

Mershon har meddelat att hon slutar och enligt mig måste hon ersättas om A3 har planer på att utmana om guldet annars blir det svårt, med all respekt för de övriga guardsen. Du vet dessutom redan att jag tippar att Mershon blir Enjebos nya assistent.

Luleås 1-2:or Okockyte, Hiedeman, Ponturo, 3:orna Nnamaka, Karamovic, 4-5:orna Jovanovic, Nyström och på ingång en USA power forward för inte blir det en lång center. Det ser väldigt starkt ut tycker jag.

Jag påstår inte att A3 gör något fel. Kanske är det helt rätt drag att ligga lite lågt i år och inte dra på sig några fler skatteskulder men Eurocup spel är tufft utan lite firepower. Om A3 har bestämt sig för att satsa på de svenska spelarna så tar jag av mig kepsen och bockar och bugar för det är det som behövs för att Umeå skall bli starkare som basketstad.

Jag såg fram emot lottningen av EuroCup förra veckan men av det blev det ingenting. Vi får vänta till slutet av juli. De 16 bästa spelar i Euroleague men jag hoppas att vi har liknande tur som i fjol även i år så att vi får se så bra lag som Botas och Cukurova från Turkiet. Skulle vara speciellt att få se lite italienskt och spanskt i år. Dessa länder har lyckats att undvika matcher uppe i norden under alla fem åren som Umeå BBK(A3) har spelat i EuroCup. I fjol deltog 44 lag i EuroCup och tio (10) av dessa har besökt Umeå under de senaste åren. Familia Schio och Reyer Venezia vore kul att se liksom Parfumerias Avenida eller Spar Citylift Girona.

Godmiddag