Torsdag 4 juli, 2019 kl 12:23

I Bondepraktikan står det – ” I denna månad skall man ingen stark drick eller purgants till sig taga; vakta dig för mycken sömn och svettebad, åderlåtande, hetan mat, och för okyskhet; men salvia drick; mjölk och sötost är sund. I Lejonet är gott att bygga hus, att lägga grundval, och att flytta uti hus. Vakta dig att du icke förer dig i nya kläder”.

I kväll är det dags. Sverige i Belgrad mot Serbien. En icke alltför avundsvärd uppgift. Frågan är om tjejerna är redo att ta upp kampen eller om de nöjer sig med en placeringsmatch och chans till OS kval.

Det kommer att vara väldigt tufft och det kommer att göra ont både i anfall och i försvar. Många kommer att ha blåmärken när matchen är slut. De serbiska spelarna spelar ofta som om det är deras sista match. De ger allt och lite till för att vinna och då får de också ofta lite flow och lite domslut med sig.

En seger för Sverige skulle vara en idrottsbragd i nivå med fotbollsdamernas vinst mot Tyskland tycker jag men kanske ingen annan.

Jag hoppas på en domartrio från Spanien, Frankrike och Italien alltså bra basketländer som inte tolererar brottarbasket och som har pondus nog att våga blåsa i serbernas egen kula. En domartrio från östblocket eller Turkiet vore inte bra känner i alla fall jag. Hoppas att jag får fel.

Normalt skulle jag inte tro på större chans till vinst för Sverige mer än för en Piggelin i Saharaöknen men om Sverige kan skjuta bra som mot Lettland då kanske, kanske…….. dessutom är det tveksamt om det kommer mycket folk på matchen. Dambasket drar inte stora skaror i serbiens stora städer. Kanke tappar de lite motivation med läktare som gapar tomt, men nej, de är för professionella för att göra det. Det var bara en dröm.

Telge verkar ha bestämt sig för att ta upp kampen med Norrlandslagen i år och Wettarna verkar också ha något på gång på herrsidan. Wettarna överraskade mig rejält redan i fjol och de gör det nu igen. Det är bara att hoppas att Wettarna hittar en basketarena att spela sina matcher i till hösten. Huskvarna Sporthall ser ut precis som för 25 år sedan då jag var där på NBA Clinic. Innebandyn i Jönköping spelar i en modern arena. Kanske får Wettarna flytta dit.

Undrar om det är Puidet som är Jämtlands nya spelare. Jag vet att BSKT har nosat på honom ganska länge men att han är dyr och inte passar in i BSKT:s budget.

Trist att inte VAR användes när Hurtig sparkades ner. Det VAR inte fair play och fotbollen tappar återigen respekt i mina ögon.

Heja Sverige i kväll