Söndag 30 juni, 2019 kl 12.57

Jag tippar att Abdis mindre muskelskada inte stoppar henne från spel mot Frankrike eftersom det är hennes coach i Fenerbache Valerie Garnier som coachar laget. Den matchen vill hon inte missa. Det skrivs massor om Frankrikes duktiga spelare men jag tror att de har sitt starkaste kort just på bänken nämligen coach Garnier.

Om det går som de borde gå nämligen seger för Frankrike och seger för Tjeckien då blir Sverige trea i gruppen och kanske får man då möta Great Britain i åttondelen vilket inte är en omöjlig uppgift. Vi hoppas på den utvecklingen.

Real Luleå verkar förhandla med Upshur, Rozzell och Lewis dessutom nämns nu även Andrew Smith. Ni fattar varför. BC Luleå är marknadsledande. De har resurser som ingen annan har och de borde spela final varje år precis som Real Madrid.

Jag trodde att vi hade sett Anzuluni i Sverige för sista gången men nu dyker han upp i Djurgården och då vet ni vad som väntar när han kommer till vår baskethall. Han kommer att springa förbi BSKT:s lagbänk och jubla efter någon spektakulär aktion och till råga på allt kommer min gode vän Steve Galloway troligtvis att sitta på deras lagbänk. Han kanske kyler ner Anzuluni lite grand. Förresten Germain Jordan, Anzuluni och Ramstedt i startfemman lovar gott för dem. Undrar om inte Massamba och Dawit också hamnar där till slut.

Idag missar jag inte Belarus mot Ryssland och Belgien mot Serbien båda i ”dödens grupp”. Om ryskorna förlorar då åker de hem. Om Belgien vinner då vinner de gruppen.

Turkiet får åka hem direkt och det trots att de hade plockat in Cukurovas framgångsrike coach Ceyhun Yildizoglu.

”Långa bollar på Bengt” blev det svenska damlandslaget lyckade taktik mot Tyskland. Härligt med coacher som vågar bryta mönstret och inte spela som ”alla andra”. Tyskornas klagande på långbollandet efter matchen var ljuv musik i mina öron.

På tal om öron så är det så att jag har hörapparat på båda öronen pga nedsatt hörsel men jag är inte ensam. Om du tittar riktigt noga då kan du se att den svenska förbundskaptenen Gerhardsson även har hörapparat på båda öronen och Belgiens storstjärna Meesseman har det på båda även under match.

Vi håller tummarna för Sweden i kväll