Tisdag 29 januari, 2019

Tisdag 29 januari, 2019

I söndags när A3 gjorde rycket upp till 17 poängs ledning med ett par minuter kvar då pekade plötsligt coach Enjebo på Dellbro och Kjellberg att det var dags för att få känna på hetluften. De hoppade givetvis upp och gick in på plan direkt utan att tveka det var bara det att de har suttit på bänken 90 minuter och har kallnat så jag tycker att det är direkt olämpligt och direkt orättvist att be dem gå in och leverera. Skaderisken är överhängande. Spelarna borde får reda på i god tid att de skall värma upp på sidan och göra sig redo för ett inhopp.

”Det är för mycket focus på domarna den saken är klar” sade Dusan Umicevic i Morgonstudions sändning och då pratade han givetvis inte om basket utan hockey. Jag håller med honom till 100% men tyvärr så är det så att domarna i dag i alla toppligor är näst intill professionella och då duger det inte att de har olika bedömningsnormer då hamnar de i focus. Alla borde döma/bedöma någorlunda lika och att följa regelboken är simpelt.

Jag har sett Mingo i fullkontakt träning i nästan två veckor så hon kommer att spela på torsdag i toppderbyt. Jag lovade A3 att inte skriva att hon är redo för spel men härom dagen så avslöjade ju Enjebo det i lokal media så nu är det ute i alla fall. Mingo lyfter A3 några procent extra.

Det blir definitivt dagsformen som avgör vem som vinner. Båda lagen verkar vara i minst sagt svajig form. Det blir intressant att se om Visscher spelar man-man försvar mot A3 eller om han väljer zon och kombinationsförsvar. Om man spelar man-man då gillar A3 läget. Eftersom Luleå förlorade mot Norrköping så är matchen mer betydelsefull än vanligt. Förlorar Luleå då är hemmaplan fördelen med stor sannolikhet borta.

I kväll håller vi tummarna för BSKT och hoppas att Wettarna inte har samma flyt som när de var här senast. Jag anser att BSKT underskattade dem då. Ett tydligt bevis för det är att deras då nästan okända svenska spelare levererade massor av poäng. Jag tror dessutom att många trodde att Krayem som då hade anslutit till BSKT skulle bära laget på sina axlar. Den tiden är förbi.

Noterade att derbyt mellan A3 och Luleå sänds live till alla VK kunder. Det är för mig helt omöjligt att förstå hur man kan gå med på att Sportsground får sälja rättigheterna vidare och tjäna pengar på klubbarnas bekostnad och dessutom låta VK sälja matchen för 89 kr vilket är lägre pris än för att gå och se matchen live. Derbyt borde dra minst 600 personer men jag misstänker att det blir öde precis som vanligt. Det är ok om Norrbottens media får köpa matchen men inte lokal media. Jag kan förstå varför innebandyn funderar på att dra sig ur och bilda eget. De förlorar pengar på sådana deals.

Jag tittar regelbundet på ACB Liga alltså den spanska högstaligan. Den håller extremt hög klass och det är ovanligt att ett lag vinner med 10+. Det är väldigt ofta jämna matcher som avgörs de sista minuterna. Taylor, Eriksson, Håkansson och Löfberg har mycket speltid i sina lag och det visar på att det finns bra basketspelare i Sverige.

Godmiddag