24 grader kallt kl 07.00

Tisdag 22 januari, 2019

Andre Nilsson kallas till landslagsläger (24 truppen). Jag har känt till det sedan i fredags och har väntat på pressmeddelandet . Det är i alla fall riktigt kul att den gode Nilsson får visa upp sig för Lopez. Jag tror att han passar in i spanjorens spelstil. Frågan är om Lopez tänker förändra eller fortsätta med Bosnics sätt att anfalla och med femmor som kan hoppa och alley-hoop dunka.

BSKT spelar idag en riktigt svår bortamatch mot Nässjö. Senaste besöket resulterade i en stabil vinst och det mycket pga att Saleman kom in i riktig flow och satta 32 poäng. Det är svårt att vinna i Nässjös kompakta arena med publiken sittande nära. Spelarna kan höra tydligt alla glåpord som kastats ut av den ofta enögda publiken. Flera lag på den övre halvan har förlorat i Nässjö så en ny toppmatch krävs för att det skall bli vinst.

Jag blev inte särskilt förvånad att Baltus lämnar Uppsala. Han har ju varit petad de senaste matcherna så en exit var på G. Baltus provspelade för BSKT i augusti men då höll han inte måttet. I Uppsala har han gjort flera riktigt bra matcher men kvaliten räcker inte för att vara avlönad på heltid.

Att Cannefax lämnar laget är en försvagning. Han har kapacitet att göra mycket poäng men när han möter riktigt bra försvar då försvinner han helt. Han har inte den förmåga att skapa egna poäng som krävs av en amerikan och i Uppsala laget då måste man kunna det pga lagets spelstil.

Det spelas massor av intressanta cupmatcher under den här veckan. Jag ser fram emot Besiktas – Cukurova i damernas EuroCup på torsdag klockan 17:00. Cukurova är starkare men Besiktas på hemmaplan är inte lätt.

I damernas Euroleague spelar Eldebrinks Avenida hemma mot sensationslaget TTT Riga på onsdag klockan 20:30. En garanterad toppmatch. Samma kväll tar Sopron emot Febnerbache klockan 18:00 även det en toppmatch.

På onsdag kväll klockan 20:00 spelar Bakken Bearz borta mot Leiden. Det blir en svår match för danskarna men om man vinner den då är de i stort sett klara för fortsatt spel i Euro Cup även i år.

I helgen var både IKSU och KFUM:s damer uppe i Luleå och spelade mot Vråken. Jag trodde att Vråken hade lagt ner eftersom de inte genomförde mer än 3 matcher under hösten men det måste ha varit sanktionerat av NBDF eftersom de nu har fått vakna till liv och börja spela matcher som borde ha spelats 2018. I helgen körde de över både IKSU (74-38) och KFUM (80-57). Vi får se om de orkar skrapa ihop ett slagkraftigt lag kommande lördag då de skall spela mot KFUM i TC kl 13:00.

Jag tittade förresten på matchprotokollet från matchen mot IKSU och noterade att IKSU åkte med endast fem spelare. Inte seriöst enligt mig. Kommer Vråken med fem liksom IKSU eller tar de serien på allvar ? Vråken ställde i helgen upp med ”sitt gamla lag” som de hade för två år sedan. Alla spelare har rutin från både damligan och ettan så de är väldigt duktiga spelare

Hanna Öberg vann Jerringpriset och det var underbart, fantastiskt helt otroligt men inte sjukt.

Handbollen spelar ödesmatch i morgon mot Danmark i Danmark och det tror inte jag att det svenska laget klarar. Laget har blivit sämre och sämre för varje match. Experterna tippade guld före turneringen och även spelare och ledare verkade väldigt självsäkra.

Godmiddag