20 Januari, 2019

Söndag 20 januari, 2019

I fredags åt jag som vanligt lunch på Droskan men det blev ingen helt vanlig dag utan en dag då jag träffade en dam som heter Anna Setzman som spelade med Umeå Basket 1986-1989 – tror jag. Moderklubben var Södertälje men studieorten blev Umeå och spel med Ume Basket. Vi har inte träffats på trettio år men hon kände igen mig och hon var sig lik. Anna Setzman var en tuff forward på 188 cm med ett bra skott. Hon var på gränsen till A-landslaget om jag inte minns helt fel. Anna var i Umeå för att hålla i en utbildning av personal.

rDerbyt mellan IKSU och BSKT B blev som väntat en ganska lätt IKSU seger trots att man spelade utan den på bannern frontade Björnsson. Inte heller Rönna var med. Pierre fick visa sina kunskaper och stämplade ut med 41 p. Jag trodde att det skulle bli ganska öde på läktaren pga matchtiden 11:30 men mina ögon på plats räknade in totalt 97 personer och det inklusive spelare, coacher, sekretariat och domare – en bra siffra.

Wettarna blev en munsbit för A3 men fattas bara annat. Wettarna spelar med ett ungt nästan helsvenskt lag och de gör det ganska bra. De försöker spela så som så många andra spelar med ett flertal pick & rull runt perimetern och med massor av spelvändningar. Personligen tycker jag att de är som bäst när det spelar mer attackbasket. Hemmalaget hade samma taktik som A3 har mött de senaste matcherna . Man försöker att stänga ner Brown och Mershon men det räcker inte eftersom det finns slagkraft hos ett flertal spelare. Lite oroande är det med Dedic. Jag tycker att hon var riktigt bra när hon kom men att hon har svårt att ta till sig spelstilen. Nästa match för A3 blir Högsbo hemma på söndag. Högsbo trillade dit på hemmaplan mot Eos och har nu förlorat båda mot Lundalaget. De kommer gå samma öde tillmötes som Wettarna nästa söndag. Kanske hänger de med till paus men sedan är det över.

Kausite fick en skön seger mot Alvik på bortaplan. Norrköping imponerade med bra försvar, snabbt uppspel och bra skytte. Alvik startade utan Stålvant och McCarville. Det borde de inte ha gjort för då kanske Alvik hade kunnat hänga med lite grand. Nu blev det snabbt minus 15 och uppförsbacken blev för lång. Kanske var det ett taktiskt drag att inte starta dem men det fick motsatt effekt.

Jag har tippat Luleå, A3, Alvik och Norrköping i semifinal. Kanske träffar jag rätt den här gången.

Jag tillbringade lördagen uppe i Skellefteå på Easy Basket med våra Minerva lag. Det är otroligt kul att se spelglädjen hos barnen och hur de utvecklas även om de förlorar. Vi ledare i Minerva Basket lägger mycket tid på teknikträning vilket avspeglas på planen. Våra spelare är ofta tekniskt bättre än motståndarna men när det gäller spelförmåga och tävlingsinstinkt där ligger vi en bit efter. Vi har bestämt att jobba på det viset och så får det bli.

I morgon kommer ett pressmeddelande som gläder mig och säkert många övriga basketintresserade.

Godmiddag