Torsdag 17 januari, 2019

Torsdag 17 januari, 2019

Varför blåser inte domarna alltid stegfel när en spelare fintar och hoppar till alt tar två steg innan man sätter bollen i golvet. Jag ser dessa stegfel i varje match i herrligan. Om du gör det ensam på bakplan så har det ingen betydelse men 1 mot 1 borde det alltid vara stegfel. Ibland tar domarna stegfelen på de mindre kända spelarna men stjärnorna som t ex Bizaca som är en av de största syndarna kommer alltid undan. I matchen Jämtland mot BC Luleå var det många sådana situationer men ingen stegfel avblåsning på hela matchen.

Uppsala hade flyt i inledningen mot Södertälje. 5 av 5 på treorna i första halvlek och sensationell ledning i halvtid. När Södertälje skärpte försvarsspelet då tog det roliga slut för Uppsala. Uppsalas Cannefax satte tre 3:or de första fem minuterna men under resten av matchen bara två poäng det säger en hel del.

Endast Kursk och UMMC är obesegrade i damerna Euroleague efter nio omgångar men det har börjat hända saker. Lag på den nedre halvan vinner allt oftare eftersom de har förstärkt lagen med ofta väldigt dyra och högklassiga spelare. Quigley till Schio innebär att laget vinner och spanska Laura Nicholls till Nadezhda har gett två raka vinster. Topplagen USK Prag och Sopron förlorade hemma igår mot lag under dem i tabellen. Om TTT Riga kan vinna idag hemma mot Hatay då ligger de riktigt bra till för att kunna ta en slutspelsplats. Jag tror inte att ett svenskt lag någonsin kommer att kunna vara med och leka på den nivån.

Herrarnas Champions league rullar vidare med fyra grupper med 8 lag i varje där alla möter alla två gånger. Det finns inga lag med från skandinavien på den nivån längre. I Europe Cup finns det också fyra grupper men med bara fyra lag i varje. Dessa 16 lag fightas just nu om plats i kvartsfinalerna. Jag tror att mina favoriter Bakken Bears från Åhus i Danmark tar sig dit i år igen. Finska Kataja från Joensuu tar sig knappast vidare i år. Tyvärr finns det inga svenska lag med på dessa två nivåer som är nivåer under de två högsta klubblagsnivåerna Euroleague A och Euroleague B. Svensk herr basket är tyvärr fortfarande på hedenhös nivå.

Men vi har enstaka spelare som håller riktigt hög klass det vet du. När jag tittade på den spanska ACB ligan i förrgår så såg jag Johan Löfberg starta i den högsta spanska ligan. Han överraskade mig med riktigt vasst spel i det svenska landslaget mot Belarus. Hoppas att han blir med även mot Danmark den 21 februari.

Hörde att matchen spelas i Malmö. Snacka om naiva beslut. Varför spela där så att några tusen danskar kan åka över sundet och heja på de sina. Det måste vara det sportsliga som styr och inte det ekonomiska. SBBF vet ju att i andra länder så gör man tvärt om. Man lägger matcherna lång bort ofta ut på landsbygden för att marknadsföra sporten.

Finlands herrar spelar kval mot Frankrike den 21 februari. I banners på hemsidan står det så här, Susijengi vs Ranska vilket betyder ”Vargflocken mot Frankrike”

När jag skriver detta då är det exakt sex timmar till uppkast mellan BSKT och Köping. En seger för BSKT skulle betyda mycket i kampen om en plats i slutspelet och att undvika ett eventuellt kvalspel.

Godmiddag