Fredag 11 januari, 2019

Fredag 11 januari, 2019

Du som läser HOOPS vet att jag följer en del internationella lag lite närmare. TTT Riga var nära seger borta mot obesegrade Dynamo Kursk i damernas Euroleague. Coach Mondeno får skatta sig lycklig att han har Breana Stewart (26 p) för hon levererar till honom varje gång han ber om det.

73 – 70 är otroligt snyggt av TTTR, som åkte ner till femte plats men fortfarande har stor chans att ta sig till playoff. Nästa match hemma den 17:e mot Hatay är väldigt viktig.

Turkiska Hatay BB skrällde genom att vinna borta mot Eldebrinks Avenida med 65 – 73. Hon har stort förtroende från coachen (31 min) men tyvärr bara 4 av 10 på 2:orna och 1 av 6 på 3:orna.

Även Nadezhda överraskade genom att vinna borta mot topplaget USK Prag med 86 – 90.

UMMC, Sopron och Schio vann sina hemmamatcher komfortabelt men Schio ligger i botten av tabellen och får det tufft att ta sig till slutspel

Jag följer mina nordiska favoriter ganska bra. Finska Kataja från Joensuu spelade borta och kunde inte stå emot Leiden från Holland och Bakken Bears från Åhus i Danmark förlorade borta mot Saratov i Ryssland. Bears har en bra chans att gå vidare i år igen från omgång 2 men Katajas chans är borta efter tre inledande förluster.

Den svenska damligan envisades med att spela några matcher mellan jul och nyår klämde in tre matcher under trettonhelgen sedan en hel veckas uppehåll innan det blir fyra matcher kommande helg. Norrköping och Högsbo har varit spellediga i tre hela veckor. Är det ligaledningen som vill ha det på det viset eller är det SBBF som bestämmer. Det känns inte riktigt seriöst.

A3 tar emot Telge på söndag. Det blir givetvis en komfortabel seger för A3 men kanske en bra träningsmatch. Man kommer återigen att möte en del zonförsvar men knappast så mycket som senast. Jag tror att Telge kommer att sätta press på Brown på helplan och försöka få henne att köra på i full fart mot korgen och på så sätt få henne lite ur spel. Samma taktik som Luleå gjorde i finalserien i fjol. Weaver kommer att kliva ut långt från korgen för trepoängare när hon får en lång spelare på sig. Lundqvist kommer att attackera korgen så som Mingo fick spela i Telge i fjol. Blir spännande att se om jag får in något rätt.

Jag tror att det blir Luleå mot A3 även i årets EWBL:s ¼ final. Brno är bra och kan definitivt vinna i Luleå i morgon. Om Luleås H&H guards kommer igång med skyttet då blir det Luleåvinst.

BSKT slickar såren inför kommande viktiga matcher 17, 22, 26 och 29:e. Idag gäller det bara att överleva borta mot BC Luleå. Jag tror knappast att Gilchrese spelar och Saleman är borta sedan tidigare och till det finns det fler med skadekänningar som måste tillfriskna till nästa vecka för då går tåget.

Jag skulle inte bli förvånad om Uppsala vinner borta mot Köping i morgon och tar sin andra seger i årets BLH. Jag tycker mig kunna se tendenser men spelet såg lite väl rörigt ut mot BC Luleå. Kanske var det pga att ingenting stämde mot scoutingrapporten. BC Luleå matchade sina spelare annorlunda än tidigare och det verkade skapa lite kaos.

Blir de som jobbar på medierna aldrig less på att skriva om i stort sett samma sporter jämt. Hockey, fotboll och olika typer av skidsport det är vad medierna är gjorda av under vinterhalvåret men det finns ju så mycket mer. Jag hoppas och tror att den nya XYZ generationen ger oss journalister med andra intressen än ovan nämnda sporter så att vi får ett större mångfald.

Godmiddag