Lördag 12 januari, 2019

Lördag 12 januari, 2019

Jag hade egentligen inte tänkt att skriva något idag men med tanke på BSKT:s otroliga prestation uppe i Luleå så förtjänar de all respekt och definitivt några rader. Jag var med på lagbänken för elva månader sedan då laget vann senast uppe i Luleå. Det var en av en härlig stund men ingen buzzer beater, så jag kan förstå sportchefen Romano. ”Den största basketupplevelsen sedan han flyttade till Sverige”.

Ärligt talat så spelade BSKT så svagt i starten så när det blev minus femton då slutade jag titta men jag hade ett öga på livestatistiken. En bit in i andra halvlek var ledningen nästan 20 poäng. Nästa gång jag tittade hade det krympt till sex poäng.

Givetvis såg jag resten av matchen och den fina upplösningen. BC Luleå hade nog ingen koll alls på Mathieus fina pull up jumper. Den är dödlig och används alldeles för sällan av honom.

Jag tror att Öqvist väntade sig att BSKT skulle ta inkastet på främre planhalvan när det var tio sekunder kvar på klockan. De såg lite förvirrade ut. Taktiskt bra av coacherna i BSKT att välja bakplan och ta ner klockan och undvika en bortkastad boll.

I efterhand har jag tittat på hela matchen och kommer med mina högst personliga åsikter.

BSKT visade upp kämpatag av bästa märke trots att de flera gånger kom nära och tappade igen.

Varytimiadis är en galen kämpe som varvar högt och lågt. Igår var det han som var min vinnare med sitt minst sagt uppoffrande spel.

Green har jag velat skicka hem sedan vecka tre men killen verkar äntligen vara i form efter tre månaders träning. Han kan spela försvar och skjuta trots sitt lite märkliga skott. Om han bara börjar att passa Eliasson när han står fri i favoritpositionen i hörnen då blir det bingo.

Frank (3/3) & Leth (2/4) satte fem av sju trepoängare i andra halvlek – känn på den du.

En underbar och viktig seger för oss i Umeå. BC Luleås klubbdirektör Mosesson och jag är goda vänner och gamla vapendragare sedan lång tid tillbaka och vi pratar alltid med varann efter derby matcherna. Direkt efter matchen ringde den gode Lasse och gratulerade. Respekt.

Jag fick bläddra till sid nio (9) på sporten innan jag hittade BSKT:s bragdmatch borta mot Luleå.

Jämtland hade Norrköping i gungning trots att Shonganya inte var med, men tyvärr så tycker jag att hemmalaget som vanligt fick spela ett försvarsspel som går över gränsen. Jag säger inte att det var avgörande men de behöver inte den hjälpen. Lite förvånad blir jag över att domare Racys tillät så mycket regelvidrigheter. När han dömde i Euroleague i veckan då tolererade han inga regelbrott.

Godmiddag