Onsdag 9 januari, 2019

Onsdag 9 januari, 2019

Finland slog Sverige i Quatar, Finland vann JVM hockeyn, Finland vann VM i innebandy, Finland körde över Sverige i Baltic Cup i basket för U 18 och U 16, Finland har Kataja kvar i basketens Euro Cup, Finland på väg till EM i volleyboll efter att ha slagit Sverige i Umeå i sommar, Finland före Sverige i Tour de Ski. Jag skulle kunna fortsätta.

OK vi var med till kvartsfinal i fotbolls VM och Sverige vann hockeyguldet i våras men det finns inte så mycket mer att yvas över. Handbollsexperterna menar att Sverige kan vinna guld i det EM som startar snart. Det vore iofs stort i en världssport som handboll, eller kan vi kalla det för världssport med tanke på att ett av världens största och rikaste länder knappt utövar sporten. Kan Finland vara på väg att gå förbi Sverige även i fotboll.

Igår spelade Gran Canaria mot Real Madrid i basketens Euroleague. Vi kan glädjas över att Eriksson fick starta i ”de gula” och att Taylor fick starta i ”el blanco” bara det är historiskt, men finnarna har Markkanen som starter i Chicago Bulls och Koponen i Bayern Munchen det är lite tyngre. Förresten så var Racys som bor i Sverige en av domarna i matchen och han var som vanligt på topp.

På topp var inte domarna som dömde BSKT mot Norrköping men de har det inte lätt när Norrköping hela tiden spelar på gränsen till det tillåtna och väldigt ofta över gränsen. Så länge som det var på gränsen så hängde BSKT med ganska bra men när gästerna gick över till sitt vägvinnande stenhårda försvar i andra halvlek ”då kunde inte domarna blåsa på allt” och det gynnade Norrköping som vanligt. Jag har sagt det flera gånger förr och jag gör det igen. Norrköping är ett så bra lag så de behöver inte hjälp från domarna för det är hjälp de får när domarna inte blåser på det som de borde blåsa på.

Från min position vid den södra baslinjen såg jag gång på gång regelvidriga saker hända som domarna omöjligt kan ha missat, ändå valde de att inte blåsa på Norrköping. Om samma saker hände på den andra sidan då gjorde de dubbelt så många fel och det är oacceptabelt med tanke på den lön de får för att döma i BLH. Racys gjorde ett par felbdömningar i Euroleague matchen och fick motta 5214 personers missnöje. I Umeå var det knappt någon som gnällde från läktarplats. BSKT har landets sportsligaste publik.

Jag avstår från att kommentera matchen mer än att jag inte tror att aggressivt försvar är rätt metod att besegra landets bästa lag.

Jag saknar faktiskt Schlitzer. Lite ojämn men ändå stor kropp, returtagare och ganska stabilt skytte. Skyttet vi har idag är instabilt. Försvaret lite väl övermodigt.

Mathieu foular ut sig igen. Har gjort det i tre av de senaste fyra. Det duger inte. Vad beror det på. Naiva beslut eller spelar laget för aggressivt försvar.

Höjdarmatcher idag. 16.00 Bakken Bears borta mot svåra Saratov, 17.00 Dynamo Kursk mot TTT Riga och senare 20.00 Panathinaikos mot Bayern Munchen. Jag skall plöja alla tre. Om jag ser dem i efterhand och spolar alla pauser då tar det bara ca 50 minuter per match har du tänkt på det.

Publiksiffran uppges till 555 men tyvärr var det nog bara 350+. Det håller inte att spela i BLH med sådana publiksiffror om man dessutom saknar stora sponsorer eller många mellanstora sponsorer. Spel i basketettan drar samma publik som igår.

Godmiddag