Måndag 7 januari, 2019

Måndag 7 januari, 2019

Jag undrar vad den svenska ledningen för ungdomslandslagen har för tankar i skallen efter att ha blivit kölhalade mot Lettland och Finland med tonvis med poäng i alla matcher. Estland är svaga det vet alla så där var resultaten väntade men vad tänker man när man förlorar med 50 poäng mot Finlands flickor i U 18 matchen och nästan 60 poäng i pojkkampen och dessutom med ca 30 poäng i U 16 kamperna. Min tanke är att DE måste göra någonting rätt och VI i Sverige måste göra någonting fel på ungdomssidan. Det är dags att tillsätta en utredning med utomstående som kan se lite objektivt på det hela. Min teori är klar, frågan är om du kan räkna ut vilken den är.

Young Angels Kosice blev ungefär som väntat. En tuffare match men A3 som segrare. Umeå laget dominerade till det att YA gick till 3-2 zon därefter fick A3 slita för varje poäng och i halvtid var det likaläge. Det som vände matchen var när A3 överraskade med att spela en riktigt bra 2-3 zon, som innebar stora problem för YA. De hade en del ovanliga lösningar för att attackera A3:s zon som var kul att se. De screenade båda frontspelarna i A3:s zon och attackerade mitten framgångsrikt. A3 drog på sig många foul när man försökte komma till tals med det spelet. YA hade några stora spelare och dessa skapade stora problem för A3 under korgarna. Degbeon skötte returtagningen bra men Lawrence kom återigen bort när det blev fysiskt. Lite svårt att förstå med tanke på hennes fysiska förutsättningar. Brown höjs till skyarna i match efter match men fyra slarviga passnings TO, ett stegfel och två naiva fouls i första halvlek måste väl ändå dra ner betyget lite grann.

TTT Riga körde över Brno i EWBL genom att långa stunder matcha bänkspelare och trots att man vilade Peddy. På onsdag spelar TTT Riga borta mot Dynamo Kursk i Euroleague så det är lätt att förstå varför man villa vila vissa spelare.

Om Luleå har någorlunda fullt lag då vinner de mot Brno och A3 får möta Brno i nästa omgång. Om Luleå är utan Barthold då kan det bli problem.

Uppsala mot Telge blev oväntat jämn med tanke på hur svaga Uppsala är. Lundqvist var den enda som höll klass i Telge.

Borås mot Jämtland var en galen match mellan två galna lag där alla verkar tro att de är Lucky Luke. Jag tror inte att dessa lag kommer att vara med i racet om medaljerna pga deras galna offensiv och ganska svaga defensiv. Jag är ganska säker på att de som skall fightas om medaljerna måste spela en mer vårdad basket.

I helgen möttes NCAA div 1 damernas två bästa lag UCONN (11 – 0) och Baylor (9 – 1) inför 6000 fans i Baylors hemmaarena – trots vinterlov för alla studenter. Till de fanatiska fansens stora glädje så gjorde Baylor en fin defensiv och offensiv match och tillfogade ”oslagbara” UCONN en förlust med 10 poäng. Om du har tid då hittar du matchen på youtube. Kvaliten på spelet är ett par klasser högre än en SM final mellan Luleå och A3.

BC Luleå gjorde en jättemiss med Spurlock, ändå sade man innan han kom att han hade de skills som man sökte. Har du tänkt på att att det inte bara är BSKT, Köping, Nässjö och Uppsala som gör dåliga val. Även BC Luleå gör det och har gjort det i stort sett alla år utom i fjol då man lyckades behålla alla spelare. Jämtland som har ”professionell” scouting men gör också misstag i stort sett varje år. Det är få förunnat att få kontinuitet genom att behålla samma spelare i flera säsonger och det kostar att få kontinuitet.

Powertrain kallades fyra norrmän som åkte efter varandra i Tour de Ski. Skidsporten försöker på alla tänkbara sätt att hänga med i utvecklingen. Det är inte lång tid kvar innan den klassiska femmilen är borta.

I dagarna tre har handbollen huserat i baskethallen och innebandyhallarna och ytterligare fem hallar i Umeå. Efter genomförd turnering har det krävts 1½ dag för att rengöra golv, stolar, handtag, sitsar, toaletter m.m i Umeå Energi Arenas tre hallar från det förhatliga klistret. Jag har inget emot handboll men det är konstigt att de inte kan handskas med den lilla handbollen utan klister. Det är ju inget problem för fullvuxna seniorer att greppa den bollen. Jag tycker att det är konstgjort och onaturligt med allt detta klister.

Godmiddag