Söndag 6 januari, 2019

Söndag 6 januari, 2019

HOOPS hade 94265 besök under 2018 och det innebär i genomsnitt 258 besök per dag sett över 365 dagar. Det tycker jag är fantastiskt. Snittet för tiden oktober till maj blir mycket högre eftersom det är få besök under tiden juni till och med september. 50 % av dem som läser HOOPS loggar in med en Mac. 79% av läsarna kommer från Sverige men jag har läsare över hela världen varav 6% från USA men även Ryssland, Tyskland, Ukraina, Spanien, Kina och Storbritannien och en stor grupp okända besökare. Kanske är det de hemliga poliserna runt om i världen som scannar av nätet.

BSKT borta mot Södertälje var en sad story men enbart de sista fem minuterna i övrigt en riktigt väl genomförd match. Synd att BSKT är så slapp i det individuella försvaret eller är det taktik ?

Jag kan inte fatta hur BSKT spelarna gång efter gång kan låta sig blir straffade med satta skott rakt i ansiktet av Palmblad, Lindqvist, Garcia, Barnes m.fl. De måste åtminstone försöka ha en hand upp mot den spelare som har bollen annars är det för sent. Förstår de inte att de möter landslagsmän och skickliga amerikaner. Respekterar de inte sina motståndare ? Tror de att de inte kommer att sätta skottet ? Tror de att de inte kommer att skjuta ? Den individuella defensiven är så svag och så naiv så att jag inte orkar se på.

Jag tycker att BSKT spelar helt ok anfallsspel och även lagförsvaret är helt ok men som sagt det individuella defensiven inte ok. Är det så att spelarna tror att lagförsvaret skall göra jobbet ? Själva så gör de inte det särskilt mot spelare med boll. Jag tycker dessutom att de borde ha släppt iväg Mathieu också. Han tar inte de skott han måste ta för att vara en tvåa i basketligan och han är definitivt ingen etta. Green överraskade igen. Vad hade han fått i sig för energidryck igår ? Börjar han äntligen komma i form.

Greken måste sluta skjuta vilt. Alla vet att han inte är en perimeter skytt och låter honom skjuta och han gör det tyvärr. Varför inte utnyttja motståndarnas backande försvar på honom. I övrigt gör Alex mycket nytta. Mathieu måste ha fått sig en lektion av ledningen efter de senaste matcherna då han foulade ut sig på ett naivt sätt. Nu var hans försvar mindre aggressivt och betydligt mer balanserat och ändå inte dåligt.

Jag skall försöka ta mig tid att titta på vad Köping gjorde för att köra över Wettarna med så stora siffror. 100 – 71 är förkrossande. Det blir ett tufft race mellan de fem på den nedre halvan om vilka som skall hamna 9:a och 10:a.

Jag tror faktiskt att även Uppsala kommer att blanda sig i kampen om platserna efter att ha sett dem i senaste matchen. De verkar ha träffat rätt med de två nya jänkarna och även Dawit var glädjande nog tillbaka i spel med många minuter och han var som vanligt riktigt bra när han är frisk. De nämnda tre spelarna gjorde 50 poäng tillsammans.

,Luleås damer vann mot Alvik med 24 men det var helt jämnt i paus. Alla i Luleå snackar om Reed men det är guarderna H&H (Hauser&Hall), som är deras akilles. Om de inte presterar på topp då kan Luleå förlora. När de kom igång då gick tåget.

Visby tog sin första seger och det borta mot Wettarna och det var på tiden med tanke på vad de har värvat ihop. Jag är förvånad över att Visby inte vinner oftare med tanke på de spelare man har.

Vad har förresten hänt med Gardner i Wettarna som var så bra i höstas. Hon gick från matchen med 0 poäng trots 25 minuter.

Har du tänkt på att Luleå, A3 och Visby kan spela i match efter match med 5 utländska helproffs.

Det är nya tider om vi bara går några år tillbaka i tiden då lag hade enbart en eller två utländska spelare. De lag som nu ligger på den nedre halvan spelar egentligen i en annan division än de övriga och det är nog dags att återigen dela upp ligan till en A respektive en B liga.

Precis som jag skrev härom dagen blev ungerska Pinkk-Pecsi en munsbit för A3. De hade ingen vettig scouting alls på A3 eftersom de inte ens visste att man måste sätta press på Brown på helplan som Luleå har gjort de senaste åren för att få henne ur position. Dessutom hade de ingen koll på Lawrence som alltid dominerar och gör mycket poäng om man inte sätter kropp mot henne. De spelade faktiskt så dålig man-man så att det ibland såg ut som zonförsvar. Matchen på söndag blir nog jämn men A3 är ett proffslag som absolut skall vinna mot YE Kosice.

Tittade på Louisville Cardinals mot North Carolina Tareheels i damernas NCAA div 1. Matchen spelades den 3 januari och hemmalaget Louisville vann med några poäng. Jag blev inte särskilt imponerad av lagen trots att det lär skall vara topp 20 lag i USA i år men de skulle ganska lätt vinna mot alla lag i den svenska basketligan.

Godmiddag