Wetterjakt på fredag

Onsdag 11 december, 2019

Halleluja vilken skön seger borta mot Djurgården. BSKT spelade formligen skjortan av Djurgården i första halvlek och om man bara hade skjutit hyfsat från distans och inte missat öppna layups så hade ledningen varit 25+ i halvtid.

Utan att för den skull ta något från BSKT så såg Djurgården riktigt risiga ut. Wilson som håller hög klass var osynlig. Bollen alldeles för mycket i Barton brödernas händer som båda är långt ifrån någon ligaform.

Djurgårdens nya Ingram som jag tycker ser vass ut tappade också stundtals helt koncepten i första halvlek kanske pga bra försvar från Williams.

Det mest troliga anledningen till att Djurgården föll ihop är att de är beroende av att få spela mot man man försvar hela tiden för att sätta sina spel. BSKT varierade hela tiden mellan man och zon och ibland lite press och det var lyckosamt.

Dawit´s skytte i sin gamla ”hemmahall” var inte bra och Lawsons skytte har helt slutat att fungera. Presutti lämnade matchen med null poäng och bara ett skott trots 23 minuter det känns märkligt. Han är ju en skytt. Det är varken Lawson eller Odomes men de sköt 26 skott.

Jag önskar att Milligan får börja skjuta mer från distans. Tyvärr så avslutar han ofta nära korgen och då blir det ingen procent. Varytimiadis gav ganska stabila bra 19 minuter. BSKT behöver den krigaren nära korgarna.

Djurgården glömde att sätta kropp mot Nilsson och vips så blev det 12 poäng framåt och 4 returer som iofs borde ha varit 10+. Han borde veta vid det här laget att han inte är starter i år så när han kommer från bänken för sina 10-15 minuter då borde han spela mycket tuffare och aggressivare. Kanske kommer det på fredag då Wettarna kommer på besök.

Wettarna har plockat in Engström igen så Nilsson lär få visa vad han går för på fredag. Den största huvudvärken får nog coachstaben av guarden Sabin som igår sköt ner Köping. Om han får dansa omkring som han vill då blir det tufft.

Jag hoppas att alla i BSKT är redo att gå på jakt på fredag för den matchen behöver laget vinna innan julskinkan.

Det som överraskade mig mest i gårdagens match i Brännkyrka hallen det var domarna, som gjorde en alldeles utmärkt match. De blåste tom förning på Barton vid ett tillfälle.

Med anledning av gårdagens artikel i VK om de unga talangerna så anser jag följande.

Det skrivs aldrig om tränarna som har lärt spelarna det mesta av det som de kan när de fortfarande var små och mycket mottagliga. Botold har haft pappa Daniel som var en bra spelare sedan koltåldern tillsammans med Magnus Lindblom. De samt den visuella kontakten med elitbasketen har format Nils Botold.

Vad det gäller Elias Andersson så har han utbildats av Patrik Nilsson och Christoffer Lundström. Båda har gett honom en solid grund att stå på. Under det senaste året har nya BSKT ast coachen Giorgios Pavlogiannis gett båda spelarna en rejäl puff framåt.

Nathalie Fontaine är ett toppförvärv för A3 om hon är i nivå med vad hon presterade när hon spelade med Wasserburg 2016 och mötte Udominate (Umeå) i Umeå. Hon var snabb, atletisk och levererade 20+ poäng i Gammliahallen.

Godmiddag