Möstl fick silkessnöret men han blir inte den enda i år.

Torsdag 12 december, 2019

Noterade att den tidigare så framgångsrika coachen Möstl fick lämna Visby damerna härom dagen. Trist för honom men med tanke på fjolårets dåliga resultat och årets katastrof öppning så var inget annat att vänta. Jag tror inte han är den enda som får gå den här säsongen.

Ligorna är resultatkrävande. Det kostar för mycket för en del att missa semifinaler & finaler och för andra är slutspel absolut nödvändigt för att behålla statusen. En nedflyttning för t ex BSKT skulle innebära katastrof vad det gäller resurserna för att inte tala om vad det skulle innebära för damlaget.

En degradering innebär ofta att alla lämnar det ”sjunkande skeppet” och man får börja från ruta ett igen. Att arbeta sig tillbaka innebär ofta 5 – 7 år innan man tar tillbaka liga statusen.

Noterar att ast coachen Pettersson tar över. Ärligt talat så är jag helt emot till att den som har varit assisterande coach kliver in och tar över efter den som får gå. Jag skulle aldrig kunna göra på det viset. Jag anser att den assisterande är lika ansvarig för resultatet och att även hen borde lämna uppdraget.

Under en femårs period har Visby sparkat Ruzic, Leras och nu Möstl. Frågan är om det har varit ett korrekt agerande. Vad har legat till grund för att de har fått lämna. Alla tre har utan tvekan mycket stora basketkunskaper. Är det återigen fråga om att ledarstilen inte passar in eller är det experterna i ledningen som inte gillar vad de ser.

Ledningen för elitlagen måste lägga ner mer tid på att undersöka coacher och spelares bakgrund och personlighet för att undvika obehagliga överraskningar. Det är ofta lite för mycket postorder verksamhet fortfarande.

Läser att en extern finansiär står för fiolerna när A3 värvade Fontaine. Jag skulle inte bli helt förvånad om jag så småningom får höra att det är bossen som ligger bakom det hela. Fontaine är en klasspelare. Jag hoppas att hon har arbetat bort stegfel tendenserna som syntes tydligt när hon var i Umeå 2016.

Elin Eldebrink går som tåget i Bourges. 33:19 minuter mest i laget fick hon när de tog den tunga Nadezhda skalpen igår. 9 p och högsta +/- av alla. 66 – 57 mot stjärnorna i det ryska laget var en stor seger. Binta Drammehs TTT Riga förlorade mott Venzia med 60 – 66 men Drammeh spelade mest med 36:12, 10 p och 7 returer så hon håller nog landslagsplatsen om hon fortsätter som nu. Venezia tog bort Mabrey och då var saken biff.

Arka Gdynai har blivit en favorit i damernas Euroleague men igår kunde de inte stå emot Dynamo Kursk som vann i Gdynia efter OT med 86 – 92, efter otroligt skytte av Johnson 28, Printz 20, & Bonner 16p. Dessutom har Kursk, Xargay, Baric och Breland.

Jag blev förvånad över att Jämtland satsade på Massamba. Han var inte bra i fjol uppe i Luleå . Visst kan han prestera då och då på topp, det gjorde han i fjol några gånger och det gjorde han i premiären i Jämtland men tyvärr han är inte på topp längre. Nelson vet jag inte vad jag skall tycka om än så länge. Den flängiga stilen påminde om finnen som fick åka hem i fjol. Jämtland har inte flyt för närvarande och vi hoppas att de inte får det till den 27 december då de spelar i Umeå mot BSKT. Gordon är en klasspelare som kan göra 30 pinnar när som helst om man inte spelar BRA försvar på honom.

Godmiddag