Trist BSKT avslutning mot Köping

Måndag 9 december, 2019

Mingo och Ahlin hittade korgen och då var saken biff för Telge som vann efter förlängning mot Norrköping. Jag skulle gärna ha sett den matchen men sportsground satte ett alldeles för högt pris i år på tjänsten med tanke på att klubbarna själva skall producera.

Priset på sport i Sverige har skenat iväg och blivit alldeles för dyrt men du kan se konsekvenserna av det i publiksiffrorna som är i avtagande i nästan allt utom fotbollsallsvenskan och SHL, men där finns det ju så många intresserade så man fyller arenorna ändå även om inte samma publik ser varje hemmamatch.

Wettarna hade inte någon chans mot Luleå även om de troligtvis som vanligt spelade olika kombinationsförsvar. De lyckades i alla fall med sin gameplan att ta ner Hiedeman och Slaughters produktion men det räcker inte mot Luleås bredd.

Högsbo vann som jag anade hemma mot Alvik med sin högenergi basket, som krossade Alvik i sista perioden. Det blir nog till att åka till Luleå den 25-26 januari för att syna dem i samband med Final 4 i Svenska Cupen. Marks jänkare är för bra för Uppsala men segern blev mindre än väntat.

Jag såg andra halvlek av Köping mot BSKT och konstaterar att jag nog inte riktigt fattar hur staben vill att laget skall spela.

Är åsikten den att alla är ungefär lika bra ? Är taktiken att alla skall dela bollen i anfall efter anfall ? Är det meningen att slumpen skall avgöra hur anfallen avslutas ?

Jag har dålig hörsel men jag är inte blind och i den här matchen spelade Dawit, Presutti och Varytimiadis för lite samtidigt som Lawson har otroliga 25 minuter och Nilsson 16 vilket också var för mycket.

Lawson bränner tre treor och en tvåa i öppna lägen just i det skedet när matchen vänder. Han är inte i form. Han har varit off i flera veckor det ser väl alla. Varför spelar han ?

Varför fick Williams spela när han hade fyra foul ? Det går inte att skylla på domaren för den femte när han borde ha varit på bänken.

Den här förlusten får coachstaben ta stort ansvar för eftersom chansen till slutspel minskar för alla sådana torskar. Det har helt enkelt varit för många förluster med låga siffror.

Djurgården bort i morgon blir tufft. De verkar ha fått ordning på försvarsspelet och med nye Ingram i laget är de något bättre än tidigare på säsongen. Om BSKT inte satsar allt spelar bra och coachas smart då blir det kanske en kostsam torsk mot Djurgården