Lagen i årets BLH är väldigt ojämna i formen. Ena dagen toppbasket, några dagar senare söderhavsbasket.

Lördag 7 december, 2019

Det går lika tungt för Nässjö som för BSKT att vinna matcher i höst. Nässjö började med en imponerande vinst borta mot Jämtland men därefter har spelet gått snett. Det har en bra spelartrupp men Terins långa frånvaro har varit ett tungt tapp och nu satt han på bänken igen. Blev det för tidig comeback. I torsdags var de nära igen och nu borta mot Borås. Drygt 800 åskådare i Borås innebär att publiktappet fortsätter.

BC Luleå haussade upp matchen mot Djurgården och kallade dem för ”Nya Djurgården” och att hela Sockenträsk kommer. Jag fattar att det är fråga om business. Luleå BBK redovisade 2063 åskådare i den senaste matchen mot Högsbo. BC Luleå hade 1600 igen. Stämmer det verkligen att damlaget drar mer publik än herrlaget. Om det är så då är det fantastiskt men, folk som jag känner med LEA som arbetsplats menar att LBBK`s siffror är mycket lägre än de som redovisas. Det är också business.

Tänk om Rozzell blir skadad. Hur skulle det sluta för BC Luleå. Han och Upshur gjorde nästan alla poäng i matchen mot Djurgården +60%. Superlativen är slut när det gäller Rozzell. Jag tycker personligen att Upshur är bättre än honom. Det enda jag inte gillar med Upshur det är hans sätt att hoppa fram 45 grader med benen och fiska foul varje gång han tar ett långt skott, och ja det var nog som jag skrev senast. Burgett hade nybörjar flyt i premiären.

Jag blir inte klok på Jämtland och Gehrke. Igår spelade de bastkjols basket borta mot Norrköping och det passade hemmalaget som handsken eftersom de vill spela på samma sätt. Riipinen har börjat att få ihop laget och det syns att han har finska rötter för de försöker ”spela finskt” alltså tuff returtagning och 100% fastbreak basketboll varvat med många trepoängare. Det är kul att se på när man vinner och det gör Norrköping just nu och då kommer även publiken.

Jag tycker att Jämtland spelade vilt och okontrollerat. Är det hybris och övertro på sitt lag eller är det så att Gehrke har gjort sitt eget jobb enklare genom att helt spola strukturen eller är det jag som inte fattar någonting.

Idag spelas några intressanta matcher i BLD. Telge behöver vinna hemma mot Norrköping men det blir svårt om inte Mingo och Ahlin börjar hitta korgen. De verkar inte vara i form att döma av matchen borta mot Alvik.

Wettarna skall normalt inte ha någon chans alls mot Luleå även om de kommer att spela en mängd olika försvarsspel och även om Cooper gör 28 poäng igen.

Högsbo borde kunna vinna hemma mot Alvik med deras högenergi basket. Alvik vill spela långsamt och kontrollerat. Det vill knappast Fredriksson. Mark verkar ha kommit igång ordentligt. Jag är inte särskilt förvånad. Jag gillade vad jag såg när coach Leras var i Umeå med Visby. Ett välcoachat lag. Jag tippar att de vinner borta mot Uppsala.

Köping borta för BSKT i eftermiddag blir tufft men inte omöjligt om BSKT gör en fighting spirit insats.

Såg du på Skavlan igår kväll ? Om inte då måste du kolla in Peter Foppa Forsberg i pilotglasögon. Han uppträder och ser ut som en snäll nalle men hockeyfolket vet att han var ”vild och lite galen”.

Godmiddag