Dubbla licenser ?

Tittade på Bilbao mot Baskonia i en cupmatch i söndags. Starka Baskonia som spelar i Euroleague blev utspelat och jag fick se att Håkansson inte bara kan skjuta 3:or. Vid ett snabbt uppspel så fick han en hög passning och gjorde en spektakulär alleyhoop dunk.  Killen har leap i benen.

”Baldwin IV” som i fjol var storstjärna i Bayern Munchen men som fick lämna eftersom han drog på sig tekniska foul i varje match och var hatad av domarna har hamnat i Baskien. Nu har han Dusko Ivanovic som coach och då gäller det att spela bra och sköta sig annars blir det bänken. Baldwin hade en bedrövlig match. 

När SBL dam startar den 24 september så innebär det 5 1/2 månad seriespel i grundserien med 26 matcher som avslutas i mitten av mars. 

För de åtta (8) topplagen fortsätter spelandet någon vecka till. För de bästa en bit in i april, men för de sex (6) lagen placerade 9 – 14 så är säsongen i princip över den 16 mars.

Hela sex av 14 lag har i princip slut på säsongen. De kan inleda efter säsongsträning och ny försäsongsträning under 6 1/2 månad inför nästa säsong. Ingen flyttas ner om det inte finns lag som vill upp.

Jag tror att de flesta håller med om att det vore bra för svensk basket om man förlänger säsongen och att alla lag skulle spela matcher fram till åtminstone 1 maj.

SBL dam i nuvarande form borde dessutom inte starta förrän i slutet av oktober så att alla spelare hinner komma i bra fysisk form till uppkast. 

Om man absolut måste spela klart till i mars då är det bara att återigen införa 2 matcher per vecka då och då.

HOOPS protesterar

När ett lag anmäler sig till seriespel i Västerbotten Serien då måste föreningen betala serieavgift för administrativa kostnader och dessutom måste man lösa spelarlicenser för att bli registrerar hos SBBF. Det är självklart.

Om laget dessutom spelar i Norrbotten Serien då måste man självklart betala serieavgift för att stå för sin del av administrationen men licens har man ju redan.

Härom dagen fick jag info från SBBF att laget även måste lösa en till spelarlicens  trots att man redan är registrerad och försäkrad.  

Det låter som ren utsugning av föreningar och lag eftersom man inte får någon bättre Folksam försäkring trots att man betalar dubbel avgift och avgift för seriens administration har man redan betalat i samband med anmälan.

Extra licensen måste vara en ren extra inkomst för SBBF. Hur mycket drar man egentligen in extra på detta ? 

Jag tror att någon har tänkt fel. En spelare behöver bara en spelarlicens oavsett i vilken serie man spelar så länga man spelar för en och samma förening.

SBL för herrarna närmar sig också. Med tanke på att antalet lag bara är 9 så köper jag att man spelar 3 ggr mot varann men 4 ggr tycker i alla fall jag är onödiga kostnader för att få fram slutspelslagen.

Det är definitivt dags att snabbt pussla om i seriesystemet. En SBL med 12 eller kanske tom 14 lag som i damernas serie måste införas till nästa år. Gör vad som behövs för att få med klassiska föreningar som Alvik och Högsbo och givetvis Wettarna m.fl.  Två (2)möten mot varje lag räcker.

-”Och nu vill du vinna guld igen med laget” ………det påståendet/frågan klämde en reporter till med till en basketspelaren nyligen. Vad tror du svaret blev ? Spelaren svarade knappast. Nej det vill jag inte…………

Det har varit ”en speciell tid med covid-grejen” sade artisten Bieber härom dagen.    Covid – grejen ?????  

Godmiddag