Måndagsblandning

BSKT åkte på en ny stor förlust i fredags mot Jämtland. Kan inte ha känts bra alls med tanke på den enorma mängd träning som laget har lagt ner under sex veckor. Jag törs satsa pengar på att inget lag har tränat lika hårt och lika mycket tillsammans. Om man då inte får utdelning då blir det tufft.

Balibreas kala hjässa har fått rejält med huvudbry. Ska det bli ytterligare en säsong med bara någon enstaka vinster eller kan det bli ett trendbrott. Har han valt rätt offensiv och defensiv strategi eller inte. Jag vet inte och det ser ungefär likadant ut i år som i fjol.

Det kändes säkert bättre att åka hem med en stor vinst men Fryshuset saknade några bärande spelare och var troligtvis slitna pga kort återhämtning efter kvällsmanglingen från Jämtland.. 

Det var knäskålen som hoppade ur led när Uhrström skadade sig mot Luleå. Det bara att knäppa händerna och hoppas att resten klarade sig för då behöver rehab tiden inte bli så lång. Normalt ett par månader och sedan spel med ett bra knäskydd.

Läser att Wetterbygden skall starta rullstolsbasket. Bra och kul men jag kan inte låta bli att tänka på att Luca Romano och jag försökte starta rullstolsbasket i Umeå 2017-2018. Vi hade ordnat med bra tid i Umeå Energi Arena och vi gick ut med en inbjudan. 

Vi var två instruktörer så vi klarade av att hjälpa dem som tippade med stolen och det gör dom när det blir lite hetsigt.

Det fanns 3-4 intresserade som kom på varje träning och lika många random deltagare men det visade sig att rullstols innebandyn ansågs roligare. Även två entusiaster som Romano och jag har gränser för hur mycket tid vi kan lägga ner om intresse saknas. Det gäller även för dem som inte är rörelsehindrade.

Det var helt enkelt lättare att sitta i en stol och spela runt bollen med en klubba. Vi testade med låga korgar för att förenkla poäng görandet men det ansågs av ungdomarna och de vuxna att det var för svårt och det stämmer säkert. 

Jag tror att rullstolsbasket fungerar i storstäder där fd basketspelare som har blivit rullstolsburna kan ha glädje av sporten.

Hockeyn gick i lördags i samband med seriepremiären ut med att SHL klubbarna har förlorat 600 miljoner i intäkter under pandemin. Dom är inte blyga av sig. Dom menar att vi skall tro på att dom har förlorat 40-45 miljoner per förening trots alla jättelika miljonbidrag från staten under pandemin.

Med tanke på alla hundratals miljoner som SHL klubbarna har kompenserats med under 15 månader så tror jag inte på det snacket. Dom är bara ute efter ytterligare kompensationsbidrag.

Jag har inte glömt när B-lövens klubbdirektör i höstas inför seriestarten sade att dom klarar sig även om dom måste spela hela säsongen utan publik. Då har man sponsorer så att det räcker och blir över och man har inte planer att nagga på det befintliga kapitalet i kanten.

Godmiddag