Spår efter Klara

Igår såg jag Frankrikes herrar spela en träningsmatch mot Tyskland i Montpellier. Matchen slutade med tysk seger med 5 poäng. För någon dag sedan vann Frankrike med ganska stora siffror. Den här gången var inte Wenbanyama med pga ngn skada så det blev ingen big man high low game..

Frankrike har ett riktigt bra lag men som jag har skrivit tidigare i HOOPS så är deras guard sida ganska svag så det är definitivt deras akilleshäl. Tyskland har däremot Schröder och Lo som båda levererar stort spel. Lagen spelar i samma grupp i OS gruppspelet. Frankrike tar ingen finalplats med det dom nu visar upp.

Sveriges U 20 damer lyckades besegra Montenegro med 59 – 51 men det gick återigen trögt med spelet. Allt spel skall gå genom Diana Collins händer och det innebär för det mesta långsam transport upp med bollen eftersom lag sätter press på henne på helplan. Sverige skulle tjäna på att spela snabbare.

Hon levererade 12 p. Noyan, Enander, Englund och Barbosa med SBL rutin var bäst. Trygger utvecklas inte som förväntat. Hon saknar tempo och intensitet i spelet. Eklöv som jag tycker är bra fick inte mycket förtroende. Sverige blir tvåa i gruppen och går vidare.

Har du lagt märke till att…….

…..torka sina basketdojor på undersidan har blivit en grej som har spridit sig som covidviruset gjorde, men bara i svenska basketkretsar och då framförallt bland damer.  Vad beror detta på ? Har du koll på det ? Det beror inte på smutsiga basketgolv (ibland) och knappast på smutsiga händer.

Jag ser detta hända i tid och otid vid straffkast och andra avblåsta situationer. Snacka om ticks.

Varifrån kommer detta att torka av händerna på skornas undersida ? Det är ytterst få andra spelare framför allt från andra länder som gör det. Jag har sett ngn finska göra det.

Första gången jag såg detta var redan för 4-5 år sedan och det var mångas kelgris Klara Lundqvist som började med det och många tog efter henne. Hon började även köra med näven i luften efter att hon hade satt en trea. Det har inte många vågat kopiera av henne. Klara har satt sina spår.

Har du lagt märke till att…….

De extremt långa och stora shortsen har blivit mindre i NBA under de senaste åren. Det har nu börjat att sprida sig runt i Europa men det lär dröja innan det når Svedala. Dräkterna är så gräsligt fula för det mesta. Borås hade de överlägset snyggaste i år speciellt när dom  spelade i sin vita t shirtsdräkt.

Godmiddag