Vem hakar på Luleå BBK ?

Mehryn Kraker till Luleå BBK tror jag innebär att Vesterberg blir kvar och några intressanta spelare ute i landet kanske vill haka på. Det luktar guld direkt.

Kraker är den spelare som jag gillat mest i SBL dam de senaste åren. Suverän spelare & ledare och med bra inställning och hög kapacitet. LBBK menar allvar igen.

Vem hakar på Luleå BBK?

Köping signar spelare efter spelare. Hugo Bergström är ett klipp som kanske kan närma sig Gustav Hansson kapacitet, men Gabo Loaiza vet nog att utan fyra (4) ganska bra jänkare blir det ingen dans på rosor nästa säsong heller.

Jag tippar vilt som vanligt och placerar Gustav Hansson i Jämtland, brorsan Daniel i Uppsala och kanske vill Gehrke ta igen många minuter i BSKT nu när föräldrarna flyttar hit. Kan Hampton vara på väg till Högsbo ? Gissa får man.

Den nya inkastregeln på bakplan är nu ett faktum. Det är en tillbaka gång till 60 och 70-talet. Jag har inget emot den för jag har haft den under en stor del av min spelar & tränargärning.

Inkasten gick snabbare och framförallt så blev det inget onödigt snack med domarna.

Olle Lunden säger på Instagram att regeln kommer att höja intensiteten under matcherna och det stämmer, men det kommer att bli många avblåsningar pga att coacher och spelare kommer att försöka utnyttja regeln på olika sätt.

Genom att springa och ”stjäla ett par meter” får man fördel. Domarna måste då blåsa av.

Försvarande lag kommer att vara snabba med att pressa inkastare men med armar och ben flygande över linjen då måste domarna blåsa av och då blir det ju T med ett straffkast som följd och bibehållen boll….eller….Det finns risk för en hel del problem.

Ändringen innebär att det blir än mer motiverat att slopa den tredje domaren som inte längre behöver röra i bollen vid inkast på bakre planhalvan – eller hur. 

Jag hoppas att SBL Awards kommande säsong har ett pris till ÅRETS SPELARE inte MVP och att dom som utser den spelaren är SBL lagens 10 lagkaptener och 10 head coacher. Det blir den mest hedervärda utnämningen redan kommande säsong.

Ett fair play pris till det lag inklusive spelare & coach som snackar minst skit och klagar minst av alla på domarna skulle sitta bra. De 10-12 mest aktiva domarna borde få lägga sin röst i den omröstningen.

Jag tycker att det är på tiden att klubbarna får lämna omdöme gällande alla domare i SBL. Det är faktisk klubbarna och inte SBBF, som skickar in domarnas löneuppgifter och är deras arbetsgivare.

Det behöver inte vara ett offentligt omdöme men definitivt viktig för de som nominerar domarna.

Godmiddag