Då har ni inte koll på nivån…..

Kvartsfinalerna i damernas Euroleague startade tisdags. Man spelar bäst av tre matcher och inte helt oväntat blev Fenerbache för svåra att hantera för Avenida trots att Gener saknade Messeman.  Avenida är bra men jag skulle bli förvånad om det inte blir 2 – 0 i matcher.

Cukorova, Mersin hemma mot Zaragoza slutade med hemmavinst men här tror jag på 1 – 1 och en avgörande match som jag tror att Z tar hem och skräller och går till semifinal. Dom spelar bättre som lag. Mersin är för beroende av Mabrey.

DVTK Miskolc mot Villeneuve var en jämn tillställning som slutade med DVTK vinst, men Villeneuve är tillräckligt bra för att kunna slå ut DVTK om man bara får till offensiven. Jag tror att dom vinner hemma på onsdag och vänder till 2-1. Villeneuves coach är intressant. Bra spel och bra försvar.

USK Prag hemma mot Schio blev ojämnare än väntat. Jag blir inte förvånad om Schio vinner hemma men Prag avgör pga hemmaplan i en tredje match. Schio har hög kapacitet men då måste guarderna prestera på topp om det skall kunna bli vinst. Igår saknades Sottana.

Igår torsdag var det match ett i damernas Eurocup 1/4 finaler i bäst av 2 matcher. Reyer Venezia imponerad borta mot TTT Riga och vann med 70 – 83 vilket mest troligt innebär att dom går till semifinal. Fassina, Pan och Beskani sköt 8 av 18 på 3:orna för Reyer- starkt.

Besiktas tog en stabil seger mot BLMA med 73 – 59. Jag tror inte BLMA orkar med att vända det på hemmaplan nästa onsdag. 

Kayseri kunde inte hänga på hårdsatsande London Lions som vill spela Euroleague nästa säsong. 79 – 87 vänder Kayseri knappast. USA spelarna med de svensk klingande namnen Gustafsson och Samuelsson gjorde 26 resp 25 poäng. Gustafsson har jag aldrig sett så bra som i år.

Girona vann mot Galatasaray med 77 – 64 men i G. finns det kvalitet tillräckligt för att kunna vända på matchbilden. Magarity spelar i Girona. Hon fick 23 minuter och levererade 12p och 9 r. Hon har inte samma höga position i Girona som hon hade i Landes förra säsongen.

Om ni inte tittar på damernas matcher i Euroleague och Eurocup då har ni inte koll på nivån på svensk klubbasket.

Det svenska herrlandslaget fick enligt mig en ganska enkel resa mot Bulgarien, som inte var bra.

Jag tror att gästerna hade spelat bättre om dom hade spelat mer traditionellt Bulgariskt. Nu försökte dom spela spanskt med alla spelare oavsett längd långt ute på perimetern och skjuta 3 poängare hela matchen. Det är inte deras stil. Jag tror att dom har tänkt om till nästa möte.

Sverige gjorde ingen bra match och då särskilt mot zonförsvaret men vad spelar det för roll när man trots allt vinner med 14 pinnar. Synd att man inte hade designat något för Borg framifrån mot zonen. Nu var det Pantzar attack eller Anderson och Ramstedt som fick bollen i hörnen.

Jag kan inte låta bli att tänka på hur det hade kunnat sett ut om Bulgarien hade spelat zonförsvar hela matchen.

Montenegro på söndag. Dom såg inte helt omöjliga ut mot Tyskland men det var på bortaplan. På hemmaplan är det ett helt annat lag. Dom spelar mer traditionellt med stora kylskåp nära korgen. Kan bli besvärligt för Sverige. Jag tycker att dom ser ut att vara väldigt väl coachade dessutom.

Luleå BBK såg ut att gå mot en stabil halvtidsledning mot Södertälje eftersom Ryan var inne i ett härligt flow där allt lyckades, men coacherna valde att ta ut henne och vila henne.

Södertälje kom genast tillbaka och ifatt. Man kyler inte ner en spelare med flow på bänken i min bok.

Det kunde ha kostat matchen att vila Ryan för när hon kom tillbaka då var hennes flow borta, men tack och lov så fick hon igång liret någorlunda och tillsammans med Hägg sänkte dom Södertälje. 

Trots att SBBK har rejält längdövertag så valde man inte utnyttja det förrän när matchen nästan var förlorad. Tilltron till guardsidan med Eldebrink & Lundqvist kan bli för stor.

LBBK måste få igång Vesterberg, Wadling och Borg nära korgen om dom skall kunna vinna guld. Returtagningen är bra men avslutningarna svaga. Som det är nu så bränner dom nästan alla lägen och det håller inte.

Godmiddag