Från en trovärdig källa

I morgon stundar den viktiga EM kvalmatchen mot Bulgarien i Göteborg. Hör och häpna, matchen är utsåld i fotbolls och handbolls tokiga Göteborg.

Vet du förresten om att när ett lag från Göteborg senast spelade i Basketligan då begärde man sig själva ner i seriesystemet pga att publikintresset saknades i staden.

Det var inte pga bristande ekonomi som man drog sig ur utan pga att så få ville komma och titta på laget. Varför spela matcher bara för sig själva sade man.

Igår fick jag höra från en trovärdig källa att Högsbo är på väg tillbaka till SBL. Det vore givetvis ett lyft för SBL med ett lag från Götet.

Men vi saknar lag från Stockholm och Malmö och det är ju ganska pinsamt att man inte kan samarbeta där för att få fram ett SBL lag.

Hoppas att Högsbo tar tillfället i akt och erbjuder EM kvalbesökarna ett superpris på ett säsongskort till SBL kommande säsong nu när man har chansen att träffa de flesta som är intresserade av basket i Götet.

Matchen mot Bulgarien har haussats upp till den viktigaste matchen i modern tid av TV experten men det stämmer ju inte för modern tid det är från SBBF´s start 1952, och det har passerat många viktiga matcher sedan starten.

Läste i NSD bloggen att Lindvall efterlyser Gustav Hansson och Jonathan Arvidsson i landslagstruppen. Jag håller verkligen med honom.

Mot ett zaggande och ofta zonspelade Bulgarien så skulle  vi ha stor nytta av några formstarka skyttar. Nu har vi bara attack guards.

När jag har sett Bulgarien spela då har dom alltid haft några ”riktigt stora frysboxar postande nära korgen” och den typ av anfallsspel brukar Sverige alltid ha svårt med med ”sina sparrisar till 4-5:or”.

Jag tror att Bulgarien kommer att satsa hårt på att spela bollen inside. Det är deras enda chans.

NSD krönikören Lindvall skriver också följande:

Men Mikko Riipinen och hans förbundskaptenskollegor väljer istället att blunda för den verkligheten och köra på i gamla invanda hjulspår istället för att våga testa något nytt. I alla fall under ett träningsläger där de under några dagar kan bilda sig en uppfattning om vad Luleå duon eventuellt kan tillföra. Om inte annat på sikt.

Men icke. Det är trist. Och faktiskt lite fegt.

Jag håller med krönikören även här. 

Godmiddag