Jag tippar Norrköping dam

SBL dam startade i oktober. Igår var det den 14 februari och endast en dryg månad återstår av grundserien och igår spelades det första mötet mellan Luleå och Östersund. I en normal serielunk med dubbelmatcher borde det ha varit det andra och sista mötet lagen emellan.

Hur tänkte man när man lade det spelprogrammet ? Det skulle vara intressant att veta. Lagen deltog inte i Europa spel, Svenska Cupen störde ej planeringen, inte landslaget heller.

Luleå lyckades vinna efter krampaktigt spel från båda lagen. Det som verkligen inte var bra var domarna.

Den här gången var dom mycket sämre än lagens spel trots att spelet var riktigt svagt. Under första halvlek kunde dom lätt ha tilldelat båda lagen minst 5-6 foul till vardera.

Det klagas i media på att båda lagen hade många TO men du fattar väl att det ofta berodde på konstiga och otillåtna kontakter som inte beivrades. Det blir dålig och ful basket när inte reglerna följs.

Andra halvlek blev något bättre men domarinsatsen var under all kritik åtminstone enligt mig som stream tittade.

Coach Stark som efter matchens slut tog ett enskilt snack med alla tre domarna såg inte särskilt glad ut. Det var knappast beröm och tack för en bra insats som hon förmedlade till dem.

Jag går så långt så att jag med säkerhet påstår att när domarna dömer matcher på detta viset då är det inte säkert att det var rätt lag som vann.

Norrköping kan ta en dubbel i år igen. Jag tittade på deras damer mot AIK igår och ser nu att dom är minst lika starka nu som när dom tog guld senast. Den nya guarden Khalaijah Dean var riktigt nice som kidesen säger.

Med Johnson & Dean plus Hjern matchar man alla lag i SBL dam på guardsidan och med Pelander & Oliver även nära korgen. Coach Taylor Lundgren är den vassaste match coachen.

Jag tippar SBBK och Norrköping i final med Norrköping som vinnare om ingen av dem slås ut i semifinal.

Det var inte helt oväntat att Köping skulle kunna knipa en seger mot Norrköping. Om jänkarna i Köping presterar på topp då kan det hända. Det gjorde dom igen med 61 av 87 poäng på deras konto. Köping kan vinna mot vem som helst men då måste alla fyra jänkarna spela bra.

Norrköping såg inte särskilt ledsna ut efter slutsignalen för nu slipper dom åka upp till Umeå för kvartsfinalspel.

Bussresan mellan Norrköping och Köping tar 1 timme och 44 minuter och bussen kostar max 10000 kr det gillar säkert båda parter. Om det mot förmodan skulle bli Uppsala så går den resan på strax under 3 timmar och kostar ca 15000 kr. Det kostar att åka till Umeå med flyg & hotell.

BSKT spelarna och coacher inser nu att slutspelet är historia. Jag hoppas att coach staben och ledningsgruppen klurar ut hur man skall göra för att avsluta säsongen på bästa sätt på planen. Det återstår tre (3) hemmamatcher Uppsala 5/3, Södertälje 19/3 och Norrköping 26/3.

Dags för en publik friar kampanj. Lägg ner mycket arbete på att få så många som möjligt att komma på matcherna. Alla under 170 cm går gratis , alla över 170 max en hundring. Dela ut flyers i brevlådorna i de stadsdelar som är nära hallen med ”grannrabatt”. 

Godmiddag