USA vs Frankrike ?

BSKT mot BC Luleå ikväll låter inte som en rysare direkt efter att ha sett genomklappningen mot Köping och därefter en svag försvarsinsats borta mot Uppsala.

Förlusten mot Köping var mentalt tuff för alla och efter Köpings vinst mot Södertälje så är slutspelet längre bort än tidigare. 

SBL dam gör konstigt nog ett uppehåll under OS kvalveckan mellan 3 – 14 februari. Det gjorde man inte i Finland utan ligan rullar på.

Sverige deltog inte i OS kvalet så man borde ha spelat vidare i SBL på helgen eller använt tiden till landslagssammandrag och ett par träningsmatcher mot lag som inte spelar OS kval men icke.

Proffs ute i Europa var t ex tillgängliga för landslaget om man bara ställer upp. 

Jag förstår inte hur man tänker ibland. Kan någon förklara logiken i uppehållet ?

Svenska SBL spelare är förvånade över uppehållet. Det har du säkert hört i någon av de poddar som finns eller läst på sociala medier.

Spaniens erfarna damer och coacher såg stukade ut efter att ha förlorat i OS kvalet mot Japans små och kvicka spelare med 75 – 86. Serberna såg lika skakade ut efter torsk mot Tyskland med 66 – 73. USA kom undan med 81 – 79 mot Belgien efter en mirakulös tippin av Stewart i slutsekunden.

Nu löste det sig till sist för alla storlagen, men visst är det konstigt att USA och arrangörslandet Frankrike, som är direktkvalificerade ändå spelar i OS kvalgrupper.

Något sådant kan bara FIBA hitta på. Lag behöver träningsmatcher men varför spela mot lag som vill kvala in sig i OS.

Tyskland tog en risk när dom vilade sina storstjärnor systrarna Sabally i den andra matchen mot Australien. Ett annorlunda sätt att tänka som vi i Sverige borde lära av. Systrarna Sabally (20+10p) spelade bra mot Brasilien och Tyskland vann (71 – 73) den sista matchen och få åka till OS i Paris.

HOOPS slutsummering efter damernas OS kval är att USA är överlägsna. Jag tippar att det blir USA mot Frankrike i OS finalen.

Lite nyfiken är jag på matchen Luleå BBK mot Östersunds damer på onsdag kväll. Eftersom både Champions League och Eurocup har uppehåll så hamnar den matchen på menyn. Östersund borde ha en bra chans att vinna för deras laguppställning matchar Luleå.

Läs gärna Jonte Karlssons krönika om domarna på SBL´s hemsida.​ Den är läsvärd men kanske lite för fjug……………….

Godmiddag