Luca Banchi verkar vara en riktig trollkarl.

Jämtland vs Norrköping var återigen en kavalkad i icke avblåsningar. Det var bara tur att ingen återigen blev skadad. Påhopp, påspringning, armdragning och kapningar förkom i nästan varje bollinnehav men bara ett fåtal överträdelser beivrades.

Det är så få avblåsningar så man kan säga att varje avblåsning är välbetald. Tredomar systemet är fullständigt överflödigt när det är på det här viset.

Det spekuleras en del över varför en del importer spelar så svagt. Jag är ganska säker på att dom är chockade över det ruffiga och farliga spelet som tillåts i SBL herr. Dom är helt enkelt rädd att bli skadad.

Jag förstår dem. Dom tar chansen och drar vidare till mer civiliserad basket så fort dom kan.

Civliserad basket är det när jag tittar på Euroleague och Champions League. Dom domarna ”har lite jävlar anamma”

Igår såg jag Röda Stjärnan, Belgrad mot Real Madrid 58 – 72.

Crvena Zvezda är bra men Real utan jänkare är ruskigt bra och dominerar serien och har nu 14 – 1. I morgon fredag Real hemma mot Partizan kan bli tufft för coach Obradovic i Partizan.

Luca Banchi verkar vara en riktig trollkarl.  Hans lag Virtus Bologna ligger nu tvåa i Euroleague med 11 – 4 i matcher. Det var tydligen ingen tillfällighet att det gick bra för Lettland i höstas när han coachade dem i EM.

Jag tippar att han blir första headcoach från Europa i NBA.

Om du har Viaplay då kan du idag se Bayern München vs Efes, Istanbul kl 20:30, på torsdag Valencia vs Virtus Bologna kl 20:30 och på fredag 19:00 Zalgiris vs Barcelona.

Jag köpte ett månads abonnemang på SBL dam. Efter att ha studerat alla lag från den senaste omgången så har jag kommit fram till att inte köpa fler. Möjligtvis kan det bli aktuellt till slutspelet. Alla lag ser mycket svagare ut än tidigare.

Jag tror att man tränar för lite fysisk träning och då menar jag ren kondition. Allt spel går så långsamt och är så tråkigt att titta på. Om man dessutom lägger till alla borttappade bollar så blir det tyvärr inte bra idrott just nu.

Det lag av de 4-5-6 överst i den nuvarande tabellen som har den bästa orken och fighting spiriten kommer att vinna SM guld till våren. 

Godmiddag