Ett administrativt misstag !!!

BSKT åker på avstängning av importerna i morgon borta mot Nässjö eftersom dom inte har gjort rätt för sig mot SBBF. Lite svårt att förstå att man inte sköter sådana betalningar om det fanns pengar i kassan.

Arbetsrättsligt tycker jag att det är tveksamt att SBBF har rätt att hindra anställda spelare från att arbeta. Normal bestraffning borde vara ett vitesföreläggande.

Ännu en anledning till hur galet det är att svenska lag ”är så beroende av utländsk arbetskraft”. Det finns gott om spelare i landet. Låt dom få jobben från alla mediokra importer.

Jag har redan skrivit i HOOPS vad jag tycker att Umeå BSKT borde göra.

Till jul bör man avsluta avtalen med importerna och spela av säsongen med övriga spelare. Om någon av övriga spelare vill lämna truppen då kan man släppa dem.

Jag tycker att de svenska spelarna som finns i truppen idag redan har visat att dom kan spela vidare i SBL utan jänkare och göra bra ifrån sig. Jag tror att flera av dem skulle växa ytterligare och prestera mycket bättre i fortsättningen.

Eftersom inget lag åker ur i år så kan BSKT dra ner maximalt på kostnaderna och redan nu börja att sanera sin dåliga ekonomi. Coach staben kan skäras ner. Res med få och med billigaste färdsätt. Genomföra ekonomiska aktiviteter som är lag relaterade. Om man inte gör detta så tror jag att föreningen går mot sin egen A3.

Från den ena krisen övergår jag till den andra och det är min andra klubb nämligen BC Luleå. Det är dags för Håkan Larsson att bestämma sig för vilka som är hans första femma och börja att matcha den. Nu tycker jag att Larsson velar med bytena för att göra alla glada. Det håller inte.

Jag skulle utan att tveka välja Gustav Hansson, Daniel Hansson, Smith, Mucius och Sumbry och dom skulle få många minuter för att spela ihop sig och visa vad dom går för.

En skytt som Daniel Hansson måste servas med de rätta passningarna så fort som han är öppen. Smith är också en vass skytt och han måste få liknande uppbackning. Nu irrar dom omkring och är ganska lätta att hålla fast.

Sumbry är nog en hyfsad amerikan men han måste få starta för att motivationen ska finnas där. Det syns tydligt att killen är ”ganska trött just nu” och nog helst vill åka hem. Fingertoppskänsla behövs här.

Arvidsson får bli backup till Gustav, George till Smith, Wickström-Stümer till Mucius  och Sjöberg till Sumbry. Där har dom sin niomanna rotation. Om man hellre vill starta Sjöberg då är det bara att skicka hem Sumbry för inte kan man ha en import som inte platsar i startfemman.

Läste i Norrköpings Tidningar en intervju med coach Jesper Sundberg om varför han fick sparken från Södertälje dam i fjol. Jag tycker att Elias Desport som driver podden ”Between The Lines” borde intervjua Sundberg för han berättar inte vad som verkligen hände.

Lägg korten på bordet eller har han tvingats att skriva på ett papper om tystnadsplikt.

Godmiddag