”Mellan raderna”

Härom dagen fick jag tips om att det finns en podd som heter Between The Lines, med Elias Desport som värd.

Jag blev särskilt nyfiken på Martina Stålvant del 1 och del 2 eftersom hon spelade i Umeå med Udominate 2016 – 2017.

Det var lite chokerande att få höra henne berätta om hur det hade varit att spela som proffs i Gran Canaria och i Bourgonge. Jag tänker inte berätta något av det som hon hade att avslöja utan ta dig tid och lyssna och förundras.

Jag lyssnade även på avsnittet där Gustav Hansson är gäst och även det var intressant lyssning t ex att det var han som tog kontakt med Balibrea och frågade om det fanns en plats för honom i BSKT.

Att lyssna på Stefan Jovanovic fd spelare i Akropol, Solna Vikings, White Eagles och nu som framgångsrik ledare i AIK Basket visar på att även om vi lever i ett litet land så är det helt skilda världar i övriga landet jämfört med stor Stockholm.

Min högst personliga reflektion är efter att ha lyssnat på Jovanovic och även Desport är att jag tycker att talangfulla spelare i Mälardalen borde lämna storstan och ta chansen i Luleå, Umeå, Östersund och självklart även i Köping, Nässjö, Göteborg, Malmö. Det blir inget i Stockholm.

Gör som Gustav Hansson. Ta direktkontakt med någon coach och visa ditt intresse till att satsa 100%. Jag tror att det är rätt väg att gå. Kontakta inte klubbledningen. Om coachen vet att du vill spela för hen då går allt så mycket lättare. Du får chansen.

Det är säkert många fler avsnitt i den podden som är intressanta men jag nöjer mig med att lyssna på dem som jag har följt ganska nära under 1-2 år. Jag var nyfiken på Jovanovic. Jag ger Elias Desport ett gott betyg för hans podd.

Desport & Jovanovic anser att de svenska talangerna drar utomlands eftersom spelare anseratt man inte får chansen att spela i SBL. Jag förstår dem så väl.

Förr var det sex utländska spelare i SBL, fortfarande är det fyra. Hur skall man kunna ta plats med de förutsättningarna. Ett steg i rätt riktning borde vara att snarast gå ner till max två. Det skulle utveckla svensk basket ett snäpp direkt.

Svensk Basket skulle även direkt få fler föreningar som börjar att snegla på att ta steget upp i SBL. Jag är absolut 100 på att jag har rätt i detta.

BC Luleå är nog inne i en kris. Rollerna verkar otydliga, spelet är väldigt ojämnt, bytena och matchningen virrig för en utomstående, misstagen i försvar och långa stunder bristen på samspel förvånar.

Det ser ut som att man inte har klart för sig hur man skall spela försvar i ett flertal situationer. Jag hoppas att Larsson och Enbom har den kunskap som krävs idag för att hänga med på SBL nivån för annars blir säsongen en stor besvikelse.

Nya amerikanen Sumbry är inte bra. Han är BC Luleås Chatham.

Godmiddag