Hur bra blir BC Luleå ? 

Det är frågan jag ställer mig när jag tänker på följande. BC Luleå har tappat Gilmore, Griffin, Bailey, Davies, Rönnqvist, Ali, Botold och hur blir det med Kerney. Nya är Mucius, Smith, bröderna Hansson, Sjöberg och Gehrke. Kvar finns Arvidsson och George.

BC Luleå är ju mitt lag # 2 så jag hoppas självklart att dom får framgång men jag tvivlar på att det blir någon bättre slutresultat än i fjol med den laguppställningen. Om BC Luleå har ambition att fightas om guldet då måste man fylla de resterande importplatserna med två bra namn. Att tippa dem som 4:a med det laget ,som krönikören gjorde är en vild gissning.

Casademont Zaragoza som kommer till Östersund har redan nu en imponerande laguppställning.

Santiago Yusta 200cm,  Stafan Jovic 198 cm,  Jahil Okafor 211 cm, Trae Bell-Haynes 188 cm, Emir Sulejmanovic 205 cm, Borisa Simanic 210 cm, Miguel Gonzalez 199 cm, Lucas Langarita 192 cm, coachen heter Porfirico Fisac 58 år.

I ABC liga starten den 29 september spelar dom borta mot Real Madrid bara så att du förstår vidden av matchen i Östersund. Jag har redan ansökt om biljetter courtside till matchen mot Zaragoza. Det borde bli fullsatt direkt. Kanske läge att fundera på ishallen för dessa matcher.

BK KVIS Pardubice är inte lika skrämmande. Pardubice förknippar iaf jag mer med hockey men dom lär nog kunna spela basket också. Tjeckien har fina basket traditioner. Landslaget är bra men vad jag vet så är det bara Petr Safarcik, 193 cm SG, som spelar i landslaget.

Laget coachas av en ung man från kroatien, Vanja Miljkovic, 31 år och hittills ser laget ut enligt följande: Joey Brunk 211, Jure Skific 202, Martin Kheil 195, Jan Sterba 197, Kamil Svrdlik 205, Petr Safarcik 205, Tomas Vyoral 192, David Pekarek 203, Matej Burda 187, Adam Lukes 191, Josef Potocek 196. En amerikan, 1 kroat och resten tjecker. Imponerar inte men dom är ändå ett bra lag.

Nick Spires kloka ord i Lt.se idag: – ”I Sverige finns kanske en tendens att det under utvecklingsåren blir lite för lojt. Man lägger inte vikt på grunderna, men man måste göra det tråkiga för att det ska bli roligt senare. Jobba på fotarbetet, boxa ut, ta första steget, nöta in. Det är inte så roligt, men det behövs. Nu är det här bara min åsikt, men jag har gjort lite basketläger under sommaren och har min erfarenhet av att se ungdomsbasket, även om jag inte är i närheten av någon expert och kan inte säga hur Södertälje jobbar”.

Spires har helt rätt åtminstone när det gäller träningen i Umeå. Jag har studerat alla coacher som har passerat under de senaste 20 åren ganska noga och det är väldigt få som har ägnat mycket tid åt fundamentals. De som har gjort det har inte har inte blivit långvariga. Det säger en del.

Godmiddag