Det ser lite väl kaotiskt ut på bänken

Noterar att Felicia Ponturo lämnar Luleå. Jag vet inte vad som är avgörande för det beslutet men jag gissar att hon inte är beredd att lägga ner så mycket tid för att få ganska få minuter på plan. Att spela i ett seriöst satsande elitlag idag innebär träning 2 ggr om dagen och ett totalt engagemang.

Ponturo är en hårt arbetande guard med erkänt tufft försvar och både bra attackspel och skott. Jag tycker att hon har spelat väldigt lite i förhållande till sin kvalitet men å andra sidan så var konkurrensen i Luleå stenhård med de amerikanska guarderna och Hägg som blev starter i år.

Jag blir inte förvånad om Tilda Trygger också lämnar Luleå av samma anledning. För lite speltid i SBL förhållande till hennes kvalitet.

U 20 damerna tog en vinst i första matchen genom att vinna mot Polen med 67 – 63. Bra det, men förlusten som man råkade ut för mot Spanien var inte kul. Svenska lag klarar inte av aggressivt spel och spel i fart. Utan aggressivitet fungerar heller inte returtagningen.

Jag tycker att det såg lite väl kaotiskt ut på bänken. Alla tre coacherna står upp och ropar och dirigerar. Den ena stunden är Sundberg som coachar, därefter Mahdy och i nästa timeout pratar Otamiri. För många kockar innebär sämre soppa för det mesta.

Det blev krampaktigt och kaotiskt i sista perioden. Laget höll på att tappa en stor ledning. Alla sneglade på tavlan och på klockan och glömde att kämpa och ta returer. Spelarna fick ”rådjursögon” och tog galna skott i tid och otid.

Är det så att alla i laget har grönt ljus att dra en trea så fort som dom är fri så blir det knappast ngn framgång i detta EM heller – även om laget har många bra spelare. Jag hoppas att jag får fel och att treorna sitter.

Förresten är det inte konstigt att Tilda Trygger inte är med i U 20 landslaget om hon är så bra som många säger att hon är? Har hon tackat nej eller platsar hon inte. Skulle vara intressant att få veta hur det ligger till med det. 

Spanien idag blir en svårare nöt att knäcka. Jag skulle tippa att Spanien vinner med 20+.

Noterar att Rajacic i senaste podden ”har upptäckt” att svenska spelare saknar fundamentals.

Han var inte tydlig med vilka fundamentals det gäller.

Det gäller inte dribblingar mellan ben och bakom ryggen för det är vi världsmästare på men skott, returtagning, spelsinne, tävlingsinstinkt är gigantiska brister. Vi är lite för bekväma. Vi har det så bra i Sverige.

Hur löser man det kanske du frågar. Mitt enkla svar är mycket skotträning med ”rätt teknik” och mycket tävlande även på träning och mycket spel. Träningarna bör vara så matchliknande som möjligt – tycker jag.

Jag vet inte om du lyssnar på SOMMAR programmen i P1. Om du inte gör det då kan det vara bra att lyssna på Claes Eriksson. Han är/var en av medlemmarna i ”Galenskaparna & After Shave” men hans tankar är inte galenskap utan tänkvärda. Om du inte har tid då lyssnar du på de sista 15 minuterna.

Han tar upp intressanta tanker om infantiliseringen i dagens samhälle och om alla ”Vilseledare” som idag finns.

Godmiddag