Decentralisera mera

Karhu Basket som var i Umeå och deltog i försäsong matcherna ”går på i ullstrumporna” i Europe Cup.

Karhu vann den första grupprundan med 5 – 1 och nu har man inlett med två raka vinster i den andra rundan. Senaste vinsten kom borta i Italien mot Budvelnyk Kyiv som slog ut Jämtland.

Dessutom leder Karhu Basket Korisliiga med 13 – 2.

Sopron gjorde den perfekta matchen när man på tisdagskvällen vann med 20 pinnar hemma mot Schio i damernas Euroleague. Det var dessutom de Europeiska spelarna som utmärkte sig och inte de amerikanska. Jelena Brooks hade clinic. Schio blev utspelade.

Zahui såg helt vilsen ut. Jag tycker nästan synd om henne. Hon hade knappt en siffra rätt. Jag tycker att hon hela tiden väljer spel i fel lag. I fjol bänknötare i Fenerbahce för det mesta och i år i Schio. Kan klubbvalet bero på pengarna. Hon borde gå till ett lag där hon får spela 25+ minuter.

Dam matchen mot Lettland den 12 februari kallas redan nu långt innan matchen spelas för ”rekordmatchen” och det långt innan man vet om det kommer att bli något publikrekord. Jag är väldigt skeptisk. 

Vad jag förstår så är matchen rent sportsligt i princip betydelselös så jag har svårt att förstå den vågade satsningen på Globen.

Är det inte en ekonomisk risk ? Sverige kommer inte att ta sig till EM och då faller ju intresset för matchen radikalt.

Kanske är det möjligt att få ekonomisk lönsamhet på det för det sägs ju att 60% av alla som spelar basket bor i Mälardalen.

Det vill till att alla föreningar i närområdet vill hjälpa till och få basketfolket att gå på matchen. Det lär inte vara många som bor norr om Dalälven som tar sig ner.

EM kval matcher hemma behöver aldrig vara en kostnad för SBBF. Om inte SBBF kan genomföra landskamper och EM kval med vinst då bör evenemang alltid decentraliceras ut i landet till kommuner som är beredd att ta kostnaderna för arrangemanget. Umeå skulle ställa upp.

Kanske knåpar jag ihop en del hårda och mjuka klappar under julhelgen så håll koll på HOOPS.

God Jul på er alla