Ur led är tiden……….

Mari Söderberg gjorde comeback i Visby, 57 år gammal eftersom föreningen inte höll på att få ihop lag senast pga sjukdom och skador.

Jag funderar på vad det är som händer i Visby. Jag har största respekt för Marie Söderberg som var en toppspelare på 80 och 90 talet men om hon måste snöra på sig dojorna då är det KRIS.

Jag slutade coacha på elitnivå för 15 år sedan och då hade hon lagt av för ett bra tag sedan.

Halva serien är spelad och coach Hernandez står där med 0 – 10. Är en epok på väg att ta slut ? Drar man sig ur SBL när den här säsongen är över eller håller man bara på att sanera ekonomin. Om så är fallet så är det snyggt jobbat. Precis så borde även A3/Umeå BBK ha gjort. Lycka till.

I dagens NSD.se finns en artikel om att Kraker, som gjorde stor succe i fjol i Östersund i SBL dam kan vara på väg till Luleå BBK. Att döma av hennes uttalanden så tolkar jag det som att hon redan har skrivit på för Luleå. Pressmeddelandet kommer snart.

Nu väntar jag bara på Södertäljes pressmeddelande om när deras första amerikanska har skrivit på för inte vinner dom hela skiten med ett helsvenskt lag. Eldebrinkarna och Halvarsson är inte ungdom längre och skadorna kommer då och då.

Jag räknar även med att Norrköping dam plussar på med en till kvalitetsspelare och då kommer årets race att stå mellan Luleå, Södertälje, Norrköping och kanske Östersund.

Magaritys lag Landes överraskade i lördags kväll med att vinna hemma mot Bourges i den franska ligan. Magarity var bra men den unga playmakern Fauthoux , 21 år var suverän. Bourges coachen sitter nu ännu lösare. Dom skall inte förlora mot Landes med det laget.

Det är tufft spelprogram för Magarity och hennes Landes. På onsdag bortamatch i Euroleague mot DVTK, Ungern. Liten vinstchans finns för Landes. Bourges spelar borta i kväll mot Fenerbace i Istanbul men där är vinstchanserna små för Bourges. Om Anderson spelar på topp då kanske.

Ur led är tiden. Detta stod att läsa i LT.se (Länstidningen i Södertälje) efter att SBBK lyckades vinna mot Umeå BSKT. 

– Vi är ett bottenlag och de är ett topplag. Det här var skitviktigt för laget, att vi får med oss självförtroende. (Martin Palmblad)

Godmiddag