Borås imponerade i lördags i Östersund.

Det som imponerade mest på mig var Person, Andersson, Gunnarsson, Johansson och Brändmark som tillsammans gjorde 61 av lagets 86 poäng. Inget annat lag har så bra kvalitet på det svenska materialet och det borde vara avgörande i en lång slutspelsserie. Jänkarna gjorde en medioker match men Borås vann i alla fall.

Jämtland saknade Guinn och Smith och det hade säkert en viss betydelse. Det är två bra spelare men med den fart och fläkt som Borås spelar med så hade båda ändå haft svårt att hänga med i defensiven.

Borås spelade en snabb och ganska kul basket mot man-man försvaret. Oväntade löpningar innebar att Jämtland tappade bort spelare som blev helt fria.

Jag har tittat på de resterande delen av grundserien och har då kommit fram till att SBL slutar enligt nedan.

Hoops Grundserietabell

Borås             44 p

Jämtland      42

Norrköping  42

Umeå             36 

Nässjö            36 

Luleå              36

Södertälje     32

Köping          26

——————–

Om Umeå kan vinna borta mot Nässjö den 30 december då finns det en god chans att man hamnar på 38 poäng och Nässjö på 34 med plus i inbördes möte.

Det skulle kunna innebära en kvartsfinalserie mellan Umeå och Luleå där man redan har plus i inbördes möten och det skulle vara både en sportslig, publik och ekonomisk höjdare . (4:an möter 5:an).

Jag tror inte någon i Umeå BSKT vill möta Nässjö i kvartsfinalen framförallt med tanke på kommunikationerna. Det är inte enkelt att resa smidigt mellan det småländska höglandet och Umeå. Det var enklare förr. Nu kostar hyrbilar skjortan så man måste hålla sig till lokaltrafiken och den går sällan och den tar tid

Jag noterade för andra matchen i rad att sbl.play har fixat grafiken så att vi nu kan se både lagfoul och 24 sekunder nedräkningen direkt i bild. Det tog några år men nu kan vi utropa ÄNTLIGEN.

Jag noterade att domartrion i matchen mellan Jämtland och Borås inte vågade blåsa på oerhörda kontakter som uppstod i tid och otid under matchen.

”Dom lät tydligen lagen spela om det”.

När man gör så då är det inte säkert att det är rätt lag som vinner matchen.

Vilka domare vågar ta steget fullt ut och börja blåsa på alla fel ? Någon av dem får min röst vi omröstningen fram på vårkanten.

Jag förvånas över att lag i SBL spelar försvar mot spelare med boll med armarna utåt/nedåt.

Det beror troligtvis på att man försöker avskräcka från en mot en attack men konsekvensen blir att man inte hinner upp med en hand när ett snabbt skott tas. Märkligt.

Det är inte så ute i Europa. Där är man mer rädd för 3 poäng och spelar med en hand upp redo att täcka om det blir ett skott.

Adnan Chuck skrev idag på ett nytt treårs kontrakt med Jämtland Basket. Klubben satsar på kontinuitet men jag är ändå förvånad att man inte har mer is i magen och avvaktar utvecklingen på säsongen.

Godmiddag