Tung skalp i fredags

50/50 skrev HOOPS senast och så blev det. Det kunde lika väl ha varit BC Luleå som stått som segrare speciellt med tanke på den sista skälvande minuten. Trots klara +8 för BSKT blev det nerv.

De domsluten och icke domsluten kunde ha vänt matchen.

En osportslig foul på Gustav Hansson som i TV soffan var tveksam och dessutom en utebliven osportslig när Gustav Hansson blir omkull sprungen när han skall springa hem efter missat Umeå anfall var inte bra.

Hur kunde dom grå missa den överkörningen ? Tittade alla tre på bollen för den var långt därifrån.

Kolla på reprisen. Titta på de sista anfallen nere i vänstra bildhörnan då ser du vad som händer. DET var en osportslig foul.

Var det ngn form av kompensation för den som BC Luleå åkte på i slutminuten mot Jämtland – som absolut INTE var en osportslig foul.

Så är det väl inte men konstigt är det.

Jag tänker på alla timmar som staberna har lagt ner på kartläggning av motståndarna och på all tid man har lagt ner på strategin. Många timmar i hallen med nötning hur man skall hjälpa och dubbla m.m. När allt kommer till kritan så var det återigen 3 poängs skyttet som avgjorde.

Experten föreslår då säkert 30 – 45 minuter 3 poängs skott varje träning så ordnar det nog sig men så enkelt är det ju inte…………

En tung skalp blev det i fredags för den tunnhårige Balibrea (flåt) som på tisdag får visa om han har vapen för att även skaka Jämtland. Borås vann mot Jämtland i fredags med några poäng men Jämtland spelade utan Pierre Hampton som jag tycker är topp fem i landet.

Umeå BSKT´s stora utropstecken i fredags var Will Butler med riktigt bra spel och överraskande 20 poäng framåt – men det var 3 poäng skyttet som avgjorde.

Om Butler finner den fysiska formen då blir han till stor hjälp för Cole Welle är fortfarande långt från toppform.

Köping hade inga problem att avvisa Södertälje utan Gaddefors och med en Palmblad med fuktigt krut. Det blir en annorlunda säsong för SBBK herr i år om inte klubbdirektören bestämmer sig för att belåna huset.

Godmiddag