En månad till valet och jag tvekar

Vi närmar oss valet. Lokaltidningen i Umeå frågar ”föreningslivet” vad man saknar.

Vad är föreningslivet i Umeå ?

Jag tycker att det är den stora breda massan av ideella föreningar och då framförallt idrottsföreningarna som engagerar tusen och åter tusen barn och ungdomar i Umeå. Inte elitklubbarna.

Vilka föreningar tror du att VK frågade ?

Jo givetvis representanterna för eliten inom hockey, fotboll och skidsport, som har i stort sett allt dom behöver i resurser men dom är givetvis inte nöjda.

Önskemålen som framförs av dessa sporters representanter och politikerna är för inomhussporterna närmast skrattretande.

Alla partier i Umeå har i stort svarat samma på de frågor som har ställts. Ingen vågar sticka ut med att säga att det är dags att sluta pumpa in alla kommunens resurser på hockey, fotboll och skidsport och i stället satsa på dem som ligger strax under och saknar resurser.

De som behöver resurseri form av bra träningsmöjligheter (lokaler) och ekonomiskt stöd är föreningarna inom innebandy, handboll, basket, volleyboll, badminton och givetvis dessa sporters elitlag så att dom kan leva vidare och att vi slipper katastrofer som med  A3.

Kunde verkligen inte Umeå Kommun ha räddat och styrt upp A3 (Umeå BBK).

Med några få miljoner i stöd och löfte om gratis lokaler under kommande verksamhetsåret och en ny ledning av klubben hade man räddat laget och man hade kunnat spela vidare i SBL och Umeå hade varit på kartan igen att bli Sveriges Idrottsstad 2023. Nu är den chansen borta.

Jag tippar att det som det kommer att satsas på blir en ny ishall, skidstadion och kanske en evenemangsarena men bara kanske.

Umeå är inte Stockholm. Befolkningsunderlaget är lite för litet för att klara av att sälja ut en evenemangsarena tillräckligt ofta för att få det att bära sig.

Bristen på rejält ekonomiskt stöd till andra sporter än ovan nämnda innebär att jag tvekar om vilket parti som får min röst i valet om en månad.

Godmiddag