Vad är det som händer ?

Har du som är från Umeå tänkt på att det är alldeles tyst om A3. Man gick ut i media precis till semestern om att man lägger ner. Så cyniskt och givetvis väl genomtänkt. Jag tror att det är många som har varit borta i 5-6 veckor som inte ens vet om att man har lagt ner verksamheten. 

Jag trodde att media skulle vara på tårna med åtminstone ett reportage om hur man skall betala sina skulder och ett om vart alla spelare tar vägen och inte bara Brown och Asoro men icke, bara lite i bloggen.

Men redaktionen har ju B-lövens truppbyggande och bottenlagen i fotboll att bevaka under sommaren för att inte tala om alla lag i div 2 och 3 och tom 4. Förr motiverade man bevakningen av lingonserierna med att de var prenumemranter men så är det ju inte längre.

Det nya Tarkettgolvet i Sporthallen(UEArena) låg färdigt och på plats för sex (6) veckor sedan. Sedan dess har inget hänt. Målningen av linjer har fortfarande inte kommit igång den 15/8. Hinner dom bli klara med det till nästa vecka då det skulle vara klart ? 

Umeå BSKT´s kommande träningsmatcher måndag den 5 september kl 16.00 mot finska mästarna Karhu Basket från Kauhajoki blir tufft. Jag är rädd för att det kan bli en riktig kölhalning av BSKT för finnarna är ruggigt bra med fyra vassa amerikanska spelare bl a Crockett som var i Södertälje i fjol.

BSKT spelar på torsdag den 7:e kl 18.00 mot Tromsö som i fjol var ungefär i samma position som BSKT i sin liga. Den matchen blir troligtvis en jämnare tillställning.

Det blir alltså inga matcher mot Jämtland eller BC Luleå för BSKT trots att dom är i Umeå och spelar träningsmatcher.

Lördagen den 10:e september spelar BSKT borta mot Ockelbo i Svenska Cupen. Det är en riktig Cup och om man förlorar då blir det ingen match i omgång två. Senast man spelade mot Ockelbo i Ockelbo blev det en förlust och en vinst så det är inget givet att man slår ut Superettanlaget.

Personligen tycker jag att Svenska Cupen har satts ihop på ett för komprimerat sätt strax före starten på serien. Träningsmatcher brukar inte elit lagen har problem med att skaffa.

Vem kom på den dåliga idén ? Det mest rättvisa vore att spela den under säsongen vid några av uppehållen för landslaget. Landslaget innehåller ytterst få SBL herr spelare om någon alls. 

Jag såg både Umeå IK och Umeå FCs matcher i söndags i det fina vädret. Solen gassade verkligen på solläktaren så att svetten rann på ryggen.

Umeå IK spelade rakare och lite tuffare än tidigare det kunde jag se och det var nära att det blev vinst. Nu fick man nöja sig med 1 – 1. UIK spelarna försöker placera bollarna i stället för att bara klippa till när lägen finns. Man ”är rädd för att missa läghet” Det är den lilla skillnaden. Klipp till och det blir fler mål.

Umeå FC spelade riktig bra i första halvlek och hade ledning med 2 – 0 vid halvtid men sedan hände något som jag skulle vilja få förklarat av någon som kan och förstår sig på taktik.

Tyvärr så har vi inte sådana journalister på lokaltidningen som kan analysera och förklara vad som hände. 

Dom ställer heller inte frågor till motståndarnas tränare som har stått för taktiken. Journalisterna refererar matcher men dom förstår sig inte på och ser tydligen inte vad för taktiska förändringar som har skett när matchen vänder.

Hammarbys B-lag lirade ut Umeå FC på ett förnedrande sätt och gör 1 – 4 i andra halvlek.  

Jag har en känsla av att det är så i alla sporter i Umeå förutom möjligtvis inom hockeyn där man har radarn Gustav Pettersson som inte missar taktiken hos B-löven eller hos motståndarna eller ett enda felskär.

Det är ett evigt klagande över att det finns Kommunala Gym. Företagarna som driver privata gym hävdar att de gymmen konkurrerar med dem och att det är otillbörligt med den konkurrensen. Kanske är det lite konkurrens men……

…..Jag anser att dom tänker fel. De kommunala gymmen fyller en stor funktion till de som inte har råd med 5000 kr för ett gymkort. För ett par tusen har man tillgång till ett bra gym även om det inte är lika flashigt som specialisternas gym.

Alla vill heller inte träna på the Beautiful peoples gym utan hellre på ett enklare ställe. Det fattar inte kritikerna. Kostnaden är definitivt en faktor. Sluta klaga och sänk priserna i de privata gymmen då får ni automatiskt fler besökare.

Det har kostat oss skattebetalare 43 miljoner hittills att bevaka och skydda koran brännarens provocerande upptåg. Man menar att man inte kan förbjuda det. Självklart kan man det. Han sysslar med provocerande uppvigling och med tanke på vad som har hänt hittills så borde han stoppas av myndigheterna.

Godmiddag