Live or let die

Jag avstår från att skriva om rockaden i Umeå basketen eftersom jag misstänker att detta bara är början. Det är fråga om överlevnad nu.

Jag knäpper mina händer och hoppas att båda föreningarna på något sätt skall överleva minst ett år till så att de som föredrar basket före fotboll och hockey kan få se bra live basket.

Senast hyllade jag BSKT för att dom inte har skulder till Skatteverket men när jag nu läser att dom har 625 tkr i skuld för hallhyror till Umeå Kommun då kan jag bara skaka på huvudet. Under det senaste åren har skulden fördubblats pga otroligt mycket träningstimmar. Baskethallen kostar 5 kr i minuten vid träning.

Träningsdosen har i princip fördubblatssedan den spanska coachen Balibrea tog över men notera att resultaten har inte blivit bättre i SBL de två åren . Till hösten 2022 har BSKT tre (3) spanska coacher så jag misstänker att den totala träningsdosen blir ännu större.

BSKT laget borde träna mer fys och stretching utomhus från maj till september i stället för inomhus. Det kostar inget och man skulle kunna avbetala mer av skulden till Umeå Fritid. Jag tror att slutresultatet då skulle bli om inte bättre men lyckligare. 

Det som har blivit bättre när det gäller herrbasketen i Umeå det är bredden, men det är inte de spanska coacherna förtjänst utan de coacher som redan fanns inom herrbasketen tidigare nämligen coacherna Lindblom, Botold, Nilsson, och Pavlogiannis. Det är dom som har lagt grunden på herrsidan.

Luleå BBK är nog glada eftersom Bria Goss blir kvar. Hon levererade på topp i match efter match i semifinalen och finalen. Vilken högsta nivå hon har. I grundserien har hon inte varit lika imponerande men det beror nog på att hon inte har behövt gå för fullt. Luleå var för överlägsna i grundserien. 

Många amerikanskor har en tendens att vara lite lata när laget  spelar bra och laget vinner. Man ser till att hålla stats snittet vilket oftast är lätt i SBL och sparar på krafterna till viktigare matcher. I mina ögon var Goss bättre än Brooke McCarty-Williams. 

Luleå blir starka som vanligt och dom kommer inte att ge guldet till Södertälje i första taget. Jag tror att Luleå har en ny strategi i år. Det blir ytterligare tre utländska spelare i form av en Guard, en forward och en längre spelare med brett register. Jag skulle ha ringt Kate Oliver. Jag skulle inte ha satsat på BMW.

Jag gillar Steve Kerr så därför gratulerar jag GSW till en ny titel.​

Godmiddag