My God & Tick Tack foul

Det verkar redan vara klart att Södertälje

 skall vinna SM Guldet nästa säsong nu när 88:orna flyttar hem igen. Av medias rapportering verkar det som om det inte är ngn idé att ens spela om det. Det är så givet att dom skall ta Guld med SBBK.

Luleå BBK och någon till har knappast tänkt att lägga sig ner och ge upp bara för att SBBK hotar med sin satsning. I höstas var SBBK också kaxiga när Bengtsson fick gå och Sundberg lyftes in men idag har vi facit och se hur det gick.

Kan Södertäljes rustande få en negativ effekt på SBL dam ?

Några klubbar kanske känner att man inte längre kan hänga med i racet och lägger ner. Jag blir inte förvånad om någon tänker så. 

Det finns ingen spänning i en serie där segraren är given långt innan slutspelet.

Det känns lite så med säsongen som vi nu är inne i. Luleå har varit så överlägsna på damsidan så att det nästan har varit löjligt. Några plumpar i protokollet blev det men inget som ngn i Luleå bryr sig om. Det är guldet som räknas.

Jag tror att Luleå  vinner idag

och även den tredje matchen mot A3 och får vila lite innan man tar hem finalen.  Om Luleå inte vinner då ser jag och vi som gillar bra dambasket fram emot en fjärde match redan på söndag i Umeås baskethall men det skulle vara mycket överraskande för mig..

Schüberg fick priset som årets försvarare ?????

Jag säger bara My God hur är det möjligt att den spelare som krafsar, knuffar, tacklar och håller i och håller fast motståndarna mest av alla i ligan får det priset ? Han är en av de minst justa i serien.

Jag är säker på att han inte är populär som defensiv spelare bland guardsen runt om i landet. Han ligger nog i topp när det gäller erhållna foul också.

Jag tycker att jag kan basket hyfsat

och vet vad som är bra försvar, men om han får priset som SBL herrs bästa försvarar då förstår jag tydligen ingenting. Han är mer förtjänt av ett offensivt Guard pris anser jag. Snabb och mycket svår att markera i hans attacker och till det ett bra 3 poäng skott samt leaping i benen. Vassare än Wilson och Freeman, lite sämre pull up än Terins.

När jag skrev att den första matchen

i semifinalserien mellan Norrköping och Östersund inte blev som Östersund hade väntat sig då menade jag domarnas bedömning av hemmalaget. 

Med vissa domare är skillnaden så stor så att det blir lite pinsamt ibland. Jag har inte tänkt börja att nämna några namn men jag hoppas att alla domare tänker till lite grand i ämnet. Det är inte bara HOOPS som är har åsikt om detta. Det finns massor som håller med men INGEN vågar träda fram.

Jo Douvier BC Luleå gjorde det när han menade att det inte var bra att släppa igenom klara fel och samtidigt blåsa Tick Tack (petiga) foul i andra lägen. Det var huvudet på spiken. Exakt så är det.

Godmiddag​