Kloka finnar

Efter att ha sett Luleå mot A3 igår 

har jag ändrat uppfattning. Luleå kan missa det guld som de flesta har ansett vara ganska givet och det grundar jag på lagets minst sagt tafatta uppträdande igår i Umeås baskethall. A3 spelade långt ifrån bra men Luleå var darriga.

Det var bara Williams & Goss

som höll måttet och levererade extra allt. De tre musketörerna Nilsson, Vesterberg och Nilsson var riktigt svaga. Övriga i LBBK var ännu svagare. Slutspels nerverna darrade å det väldeliga för Ponturo, Hägg och Wadling. Det var Bria Goss som frälste Luleå den här gången.

A3 kunde faktiskt ha vunnit trots

23 bortkastade bollar om dom bara hade attackerat Luleå hårdare varje gång dom tog en defensiv retur (31 st). I stället för snabb attack stannade man upp för att sätta upp sin spelstruktur och det passade Luleå perfekt som förstörde allt organiserat spel för A3. 

Jag trodde att Östersund skulle kunna vinna

mot Norrköping i match #2 men det blev lite för svag produktion av Kraker och Popkey och då är man inte med i matchen. Det blir svårt att komma igen efter 2 – 0.  

Jag fattar inte att Östersund gick med på att börja med två borta men det kanske är ebb i kassan. Östersund är starka hemma och har väl bara förlorat mot Eos på hemmaplan i år om jag minns rätt. Jag tror att dom kan vinna match #3 men frågan är om dom klarar av en till och en till. 

I kväll spelar mina danska favoriter Bakken Bears

borta mot Reggio Emilia i Bologna den andra och avgörande semifinalen i Europe Cup. Bakken vann match ett med bara två poäng så det blir tufft. Troligtvis vinner Emilia för dom är hemmastarka. 

Hörde i 3NOLL5 podden att följande hade hänt senaste helgen i herrarnas basketetta. 

AIK hade delat upp sitt div 1 lag i två delar och fyllt på med juniorer och sedan hade man spelat två (2) matcher samtidigt (Blackeberg & Åkersberga) bara för att genomföra serien i tid. Jag trodde att sådant bara kunde inträffa i Korpen serierna. Kommer dom undan bestraffning ?  

I Finland har man insett att 20 – 0 inte är tillräckligt som wo vinst

eftersom ett lag som har vunnit med t ex 27 poäng då kan lämna en wo och ändå ha fördel i inbördes möte. Finland har ändrat i tävlingsbestämmelserna och nu är det 40 – 0 som gäller. Kloka finnar.

Har du noterat att jag inte har kritiserat domarna alls i dagens HOOPS ? Dom kunde givetvis ha fått sin beskärda del efter gårdagens match men det får räcka för den här veckan.

Godmiddag