Ställ högre krav

Det senaste året har jag noterat
att allt fler och fler vågar ha synpunkter på hur de svenska domarna dömer i SBL. Några personer är tydliga i sin kritik. Vi måste ställa högre krav på SBL domarna.

Coacher vågar bara antyda missnöje

eftersom dom är rädda för att deras lag skall få lida för framförda åsikter. Tystnadskulturen är tydligt. Det borde vara en öppen debatt och arbetsgivarens rätt att framföra kritik när jobbet inte utförs tillfredställande.

Klubbledarna för toppklubbarna håller tyst.

Dom ser att dom gynnas jämfört med lagen på den nedre halvan även om spelartrupperna ofta inte skiljer sig särskilt mycket.


Jag tycker t ex att Chuck har rätt

när han jämför de tre (3) snabba foulen mot Harris den 20:e februari och särbehandlingen av Norrköping i liknande situationer. Detta kunde inträffa trots att landets bästa domare dömde matchen.

I flera år har jag varit kritisk mot att de svenska SBL domarna i framförallt herrligan underlåter att blåsa på så mycket som är väldigt tydligtDom är tre som dömer. Det är omöjligt att alla tre missar att se.

Jag syftar då på foul kontakter i form av tackling av guards framifrån och bakifrån, onaturliga positioner med benen eller kroppen och fuskrörelser vid P&R spel för att inte tala om alla armar som knuffar åt olika håll i samband med returtagning. Det förekommer tom att rena kapningar får passera trots att det är tre domare i matchen.

Det som enligt mig är värst av allt är det att domarna tillåter etablerade landslagsspelare och coacher att klaga, kommentera och diskutera domslut i tid och otid. Man förstår tydligen inteatt andra seniorer men framförallt juniorer och ungdomsspelare tar efter. Ungdomarna tror att det är ok att ifrågasätta varje avblåsning.

Här måste det bli en förändring. Som det är nu så år Svensk Basket ute på alldeles för djupt vatten.

I kväll spelar Sverige borta mot Kroatien i VM kvalet.

Sverige får aldrig en bättre chans att besegra en så stor basketnation som Kroatien. Jag hoppas att Sverige vinner i kväll eftersom jag tror att det blir svårare på hemmaplan. Sveriges landslag spelar aldrig bra i Norrköping – tycker jag.

Visby Ladies möter Uppsala samtidigt som VK kvalmatchen spelas. Hur tänkte man här ?

Rättelse: På söndag Östersund mot A3 och inte mot Högsbo

Östersund kommer att driva upp tempot i matchen så det gäller för A3 att försöka hänga med och att spela effektivt och avsluta varje anfall på ett bra sätt. Om inte det går då blir det svårt för A3.

Östersund ser fn bättre ut än A3 men så var det även veckan innan dom spelade i Umeå men då vek dom ner sig och blev utspelade. Alla tre importerna i Östersund såg inte särskilt bra ut i den matchen.

Södertälje damerna känner pressen.

Dom måste vinna mot Wettarna om dom skall ha en chans till slutspel. Molina har kommit igår (41 p senast) men det behövs mer än Molina och Åström.

Euroleague ställde in

alla matcher med ryska lag igår. Great Britain låter inga Aeroflot plan landa på sina flygplatser. Undrar hur de ryska oligarkerna skall klara av att betala lönerna till sina fotbollsspelare när deras tillgångar fryses. 

Lokaltidningenhar Björklövens nya tränare som toppen toppen nyhet trots krig i Ukraina och Svenska Rallyt……………….du fattar.

Godmiddag