Fighting spirit I Globen av Sverige gav seger mot finnarna……….

Sveriges förkval till kvalet mot Finland blev en succé med seger i Globen. 

Jag tyckte att det såg folktomt ut på de nedre etagerna. Antagligen hade FIBA´s regler satt stopp för sittande så nära spelplanen.

Jag har varit där många ggr och när det var 11000 på Harlem Globetotters då satt det folk ända ner till spelplanen. 

Det är bara att gratulera Sverige   till den viktiga vinsten mot Finland igår.  Segern kanske kan innebära att laget får ihop det även i den svåra bortamatchen mot Slovenien på söndag kl 20.00.

Jag har aldrig sett Finland skjuta så illa som dom gjorde i första halvlek. 0 av 16 utanför linjen måste vara något av ett rekord på den här nivån. Någon sa att det berodde på försvarsspelet men det stämmer inte för ett flertal av 3:orna var helt öppna skott. Jag tror på en underskttning av finnarna och det kostade. Chocken lyste i ögonen på coacherna Dettman och Tuovi.

Det såg patetiskt ut med en tredjecoach som hade uppdraget att skälla på de finska spelarna. Den första kölhalningen var på finska och den var inte att leka med (jag kan finska hyfsat). Den andra som var på engelska var inte lika vass.

Slovenien slog Kroatien med 74 – 76 på bortaplan så en vinst på söndag skulle sitta fint. Det gäller att hålla koll på skarpskyttarna Blasic och Prepelic men även Murdic. Sverige borde ha en bra chans om man kan prestera på samma nivå igen.

Den största skrällen under kvällen stod Great Britain för när dom besegrade Grekland för första gången på 37 år.

Näst största skrällen var Tysklands förlust hemma mot Estland men även Belarus överkörning av Turkiet är lite förvånande.

Igår kväll spelades även Fenerbache mot Efes i Euroleague. En suveränt bra match som du kan se i efterhand på Viaplay om du vill.

I kväll spelar Norrköping borta mot Östersund i SBL dam. Det borde bli Norrköping seger men Östersund har överraskat lite med några tunga skalper redan.  Jag hoppas att matchen är avgjord till 20.20 för då börjar Milano mot Olympiakos i Euroleague.

1010 besök i snitt på HOOPS varje dag under den senaste veckan.

Det står nu helt klart att några måste gilla att läsa vad jag skriver även om det ibland är kontroversiellt. Eller så kanske hatar du det men kan inte låta bli att läsa i alla fall vad ”gubben” från Umeå skriver.

Någon påstod att att jag var lite ”flummig” när jag skrev om hur det förhåller sig med avgångar och rekrytering av nya domare och framförallt elitdomare men sanningen är den att jag vågar inte skriva   om allt som jag har hört från dom som vet hur det ligger till (domarna). 

Nu vet jag i alla fall så mycket om hur det förhåller sig på domarsidan så att jag kan tycka att något måste göras och det fort innan vi tappar fler domare.

Godmiddag