Jag protesterar

JAG PROTESTERAR MOTDomarnas sätt att döma i SBL. Klubbledarnas flathet och acceptans. Coachernas flathet och acceptans. Jag dissar SBL herr tills vidare. 

Skönt att slippa SBL matcher i Umeå förrän den 19-20 november och att i stället få njuta av streamade bra matcher i Champions League, Euro Cup där fair play härskar.

I kväll torsdag den 11 november sker även starten på kvalet till EM 2023 för damer.

Redan klockan 17.00 idag spelar Israel mot Lettland och vi får chansen att se vad Sverige skall ta sig an redan på söndag i Riga. Jag misstänker att det inte blir särskilt roligt.

Totalt sänds hela 13 matcher på youtube i kväll vilket innebär att jag måste göra några val om jag vill se matchen live och inte som repris.

Jag räknar med att Lettland har gjort processen kort med Israel kl 17.00 och jag väljer då Litauen mot Finland  klockan 18.00 eftersom Finland har gått framåt så mycket under det senaste två åren.

För 2 1/2 år sedan fick Finland stryk med 40 poäng av Sverige. Idag skulle det bli en jämn match även om de bästa skulle vara med i det svenska laget. Jag tror att Finland ger Litauen en ordentlig match.

Jag smakar lite på Tyskland mot Makedonien kl 19.30 innan jag ser toppmatchen mellan Bosnien Hrezegovina mot Belgien kl 20.00. Om BIH kommer med Jones och fullt lag då blir det tufft för suveräna Belgien.

Jag kommer inte att behöva bli upprörd över domarna eftersom dom dömer helt annorlunda än i SBL men det konstiga är att dom har samma regelbok. Ibland undrar jag om de etablerade elitdomarna i SBL har 3 olika regelböcker eftersom dom måste prata ihop sig så ofta.

Jag är besviken på ledarna på damsidan här i Umeå. Under åren 2003 till 2011 gjorde jag allt som stod i min makt för att damliga laget Umeå Comets  skulle kunna hålla sig kvar i ligan och jag lyckades med det.  

Jag vågar inte ens berätta hur stora summor av egna medel och antalet oavlönade timmar som jag lade ner på att laget skulle hålla sig kvar för då skulle de som tycker att jag är en idiot få vatten på sin kvarn. 

Det är inte säkert att Umeå skulle ha haft ett damlag i högsta ligan idag om jag inte hade gjort det jag gjorde.

Jag får inte ens ett säsongskort från damverksamheten, det har jag aldrig fått sedan jag slutade 2012, därför går jag inte längre på alla matcher.

Eller jag kanske inte skall vara besviken. Fick höra att inte ens de stora hjältarna från 80 och 90 talet blir inbjudna till samvaro och fri entre i samband med Sverige mot Finland i Globen den 25 november. 

För mig borde det vara en självklarhet att åtminstone alla med 50 eller kanske 100 A-landskamper får 2 biljetter på bra plats om dom vill komma och inte på en balkong långt från spelplanen.

Corona reglerna vid arrangemanget i Globen är stenhårda men alla kunde ju ha träffats på någon trevlig lokal ute på stan. SBBF kunde ha bjudit på snacks och dryck och frågat dem om dom kan tänka sig att göra något för basketsporten även efter karriären. Det hade väl varit trevligt.

Jag är i alla fall glad över att herrbasketen i Umeå uppskattar det jobb jag har gjort för sporten och ger mig ett SBL kort så att jag kan gå på och streama matcher live.

Som du läste i början av dagens krönika så PROTESTERAR JAG just nu över hur det ligger till med rättvisan i SBL. Det är inte säkert att det är rätt lag som vinner varje match pga sättet att döma och det står jag fast vid.

Godmiddag