Bra match i Borås pga riktigt bra domare

Idag kommer återigen Södertälje på besök till Umeå för att ”träna mot Umeå BSKT”.  

Jag skriver träna för så enkelt har det varit för det mesta att åka till Umeå och hämta två poäng.

Umeå har inte spelat tillräckligt bra trots hemmaplan och Södertälje har haft Palmblad som har fått leka basket.

Under Bosnics tid var det jobbiga matcher eftersom dom då fick spela riktigt grisigt försvar utan att domarna brydde sig det minsta. 

När dåvarande Umeå coachen protesterade lite grand tilldelades han omedelbart en teknisk foul. 

Jag har sett domare springa på Bosnic i Umeå Sporthall eftersom han har varit i vägen ute på spelplanen. Givetvis blev det ingen bestraffning.

När Degernäs tog över har han fortsatt att spela Bosnic försvar.

Från början gick det bra men på senare tid har laget inte fått agera lika gristigt som förr och därför blir det inte vinst lika ofta nuförtiden när dom inte få ”hålla i” motståndarna. 

Däremot har Degernäs tagit över Bosnic stilen till 100% när det gäller springandet på banan, vädjandet till domarna och flaxandes med armarna. 

Det blir troligtvis samma visa som vanligt idag med både resultat och uppträdande trots att han nu har fått förtroendet att bli förbundskapten med rätt att sköta bytena och leda laget.

Ja det stämmer arbetsfördelningen är tydligen gjord och Balibrea fick uppgiften att sköta scoutingen,  Källman defensiven och Riipinen offensiven. Jag hörde detta i 3NOLL5 podden och dom brukar vara insatta så det stämmer säkert. 

Intressant var det att höra att Johan Lind tyckte att Balibrea borde ha fått uppgiften att vara ”den som flaxar med armarna”. Det tolkar jag som att han villa ha honom som matchcoach.

Det kom även fram en hel del intressant om spelare som är uttagna i damlandslaget. Återbud från tjejerna som spelar i Turkiet, hjärnskakning på Lundqvist och besvärliga skador på Fontaine och viktiga landslagsspelare som nöter bänk. 

Lettland har fått ihop alla sina bästa rutinerade spelare. Sverige får inte med någon. Någonting har gått ordentligt snett de senaste åren. Frågan är om vad som gick snett och om det någonsin kommer fram. Det blir tufft i Riga på söndag men vi kan i alla fall hoppas. 

Det var riktigt kul att se gårdagens match mellan Borås och Norrköping som blev en bra match pga riktigt bra domare. 

Det var Borås svenskar som bar laget till vinst pga bra försvar och bra anfall. 

Kul att se Andreas Person le igen efter att ha fått sätta den avgörande trean. 

Andersson hade fått uppgiften och lyckades med att ”nolla Dawit” under matchens första fem minuter. Därefter fick Dawit nöta bänk mycket länge och det störde lagets spel som idag bygger en hel del på honom.

Godmiddag